Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Évzáró - 2010 (1)

2011.01.10. 20:08 | BlackSheep89 | 23 komment

Ahogy 2010-ben, úgy idén is összeállítottam az év legjobb és legrosszabb filmjeinek listáját. Míg a jók között nem igazán volt nagy a dömping, rossz filmek szempontjából ez az év igencsak kiemelkedő volt. Nem is tudom, örüljek, vagy szomorkodjak!

U.i.: A listákban kizárólag a 2010-ben Magyarországon bemutatott, vagy Dvd-n megjelent filmeket vettem figyelembe!

 

 

10 Legjobb film:

10. Szemekbe zárt titkok

Ritkán lát az ember argentín filmet a mozikban, ám ha csak az ehhez hasonló színvonalú filmeket forgalmazzák, megéri éveket várni egy-egy darabra. A Szemekbe zárt titkok egy igazi epikus, éveken átívelő, krimibe oltott romantikus dráma, hiteles és szimpatikus szereplőkkel, félelmetesen megkomponált jelenetekkel és nem mindennapi fináléval.

 

9. Ragadozók

Amikor már épp úgy tűnt, hogy az igénytelen horror remake-eknek és folytatásoknak nincs, ami gátat szabjon, befutott az év talán legjobban várt filmje, és maga mögé utasította az utóbbi négy-öt év teljes repertoárját. A Ragadozók úgy lehelt életet egy elhaló klasszikusba, hogy tiszteletben tartotta annak értékeit, miközben volt mersze dacolni a műfaj korlátaival: profin megírt karakterek, visszafogottan, de következetesen adagolt feszültség, antipatikus főhős – akit ráadásul a nem éppen izomkolosszus Adrien Brody alakít -, minimális, de ütős gore és grandiózus akciójelenetek.
És hogy mindezt Antal Nimród rendezte, csak hab a tortán!

 

8. Egek ura

Hogy lehetne szimpatikus egy olyan ember, akinek az életét folyamatos utazás teszi ki, képtelen őszintén szeretni, nem érdekel mások véleménye és ráadásul az a munkája, hogy másokat rúg ki? A válasz egyszerű: úgy, hogy George Clooney kelti életre!
Ha mindehhez hozzátesszük még a frappáns dialógusokban gazdag forgatókönyvet, a sok-sok vicces, szomorú és hiteles momentumot és a tökéletesen megírt karaktereket, nem is nehéz elgondolni, milyen film lehet az Egek ura. De ha mégse sikerülne, itt a válasz: nagyon jó!

 

7. Viharsziget

Ritka az olyan, hogy azt hisszük, mindent tudunk, és kiderül, hogy alig valamit. Pedig így voltam Martin Scorsese új filmjének előzetesével. „Ezek után min kéne meglepődnöm???” – gondoltam.
Aztán megnéztem, és meglepődtem. Először azon, hogy egyáltalán meglepődtem, de főképp azon, hogy mennyire mesterien, mérnöki pontossággal adja elő a film a maga nem túlzottan eredeti, de kétségtelenül nagyon okos történetét, fordulatait. Scorsese-nek még mindig van mit mutatni, Leonardo Dicaprio pedig teljesen elkápráztatott (és idén még csak először)

 

6. Mary és Max

Ha nagyon szemét akarnék lenni, azt mondanám, hogy azért került be, mert STOP MOTION!!! De akkor nem írnám le, hogy mennyire őszintén, kedvesen, szívbemarkolóan mesél ez a film két idegen éveken és távolságokon átívelő kapcsolatáról. Hogy mennyi érzelem szorult ebbe az aprócska kis gyöngyszembe. Hogy amikor már pereg a stáblista, az ember gondolatban hálát ad, amiért ilyen élményben lehetett része, és legszívesebben újra megnézné, aztán újra, és újra, és újra.
Nem azért került be a Mary és Max, mert stop motion, hanem mert gyönyörű film, amit mindenkinek látnia kell.

 

5. Toy Story 3

Pixarék ismét megmutatták, de ezúttal még többet is! Azt, hogy még mindig ők képviselik a legmagasabb minőséget, azt, hogy nem csak az eredeti ötleteket, hanem a folytatásokat is képesek arannyá változtatni, és végezetül azt, hogy a tárházuk egyszerűen kifogyhatatlan! Woody, Buzz és a többi imádott játék története olyan lezárást kapott, mely méltó egy igazi animációs legendához. Jöhet a Verdák 2!

 

4. Dr. Parnassus és a Képzelet Birodalma

Igazi filmes csemege, ahol a remekül átgondolt történetet úgy tudták belehelyezni egy Tim Burton-t idéző álomvilágba, hogy a két sík tökéletesen kiegészíti egymást. Modern fantasy eszméletlen látványvilággal, vizuális ötletek garmadájával, Johnny Depp-é, Colin Farrell-é és Jude Law-vá változó Heath Ledgerrel, félelmetes Tom Waits-szel és rengeteg, rengeteg, rengeteg fantáziával!

 

3. The Expendabes – A feláldozhatók

Sylvester Stallone, Jet Li, Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Eric Roberts, Randy Couture, Terry Crews, Steve Austin, Mickey Rourke, meg kb kétszáz aprítanivaló fegyveres hullajelölt.
Ennyi. És más nem is kell!

 

2. Ha/ver

Képregényfilmmel újat mutatni nem könnyű, de Matthew Waughnnak sikerült. A Ha/ver egy látványilag felturbózott, vérgőzös akciófilm és egy pubertáskori problémákat boncolgató tini-vígjáték tökéletes ötvözete, ahol még az is tökéletesen működik, hogy Nicholas Cage Batman-cuccban gyilkolja halomra az ellent, kislánya pedig 12 évesen végtagokat kaszabol.
Merész, egyedi, felejthetetlen!

 

1. Eredet

Grandiózus, átgondolt, kiszámíthatatlan és lehengerlő film. Noha ezt az alapötletet más is feldolgozta már, még soha senki nem gondolta át ennyire komplexen, minden részletre kiterjedően, ugyanakkor érthetően és logikusan felépítve, mint a méltán híres rendező-zseni.
Ha Christopher Nolan filmet csinál, akkor egy kis időre mindenki más elbújik, elcsendesedik a filmvilág, és mindenki egyöntetűen várja a hatalmas, mindent háttérbe szorító robbanást. 2007-ben A tökéletes trükk, 2008-ban A sötét lovag, 2010-ben Eredet, jövőre The Dark Knight Rises… teljesen mindegy, mi a cím, a végeredmény garantáltan mestermunka!

 

10 Legrosszabb film

10. Jonah Hex

Igaz, hogy csak dvd-n jelent meg, de egy ilyen méretes fiaskót nem lehet kihagyni. Ez a B-kategóriás western-képregényfilm annyira unalmas, bakiktól hemzsegő és pocsékul előadott lett, hogy még Josh Brolin és John Malkovich sem voltak képesek megmenteni. Pedig lehetett volna jó… mondjuk egy olyan stábbal, akik értenek a filmkészítéshez!

 

9. Rémálom az Elm utcában

Freddy Kruegert 8 filmen keresztül próbálták megölni, hülyébbnél hülyébb módszerekkel, de egyik sem sikerült. Lám, csak egy remake-t kellett forgatni, és az álom-rém máris halott!

 

8. A légió

Szórakoztatónak induló, de gyötrelmes erőlködésben végződő poszt-apokaliptikus rémálom, ahol az angyalok gépfegyverrel aprítják a népet, a démonok fagyiskocsikkal közlekednek, az idős nénik a plafonon mászkálnak, és minden karakterre jut egy legalább 3 perces szomorú monológ. Ezek után csodálják, hogy annyian nem hisznek a Bibliában???

 

7. [REC] 2

Az első rész felállította az alapokat, a második pedig belegázolt és tönkretett mindent! Ál-realista zombifilmből misztikus ördögűző-paródiába átmenni nem volt éppen okos dolog, de úgy tűnik, az alkotókat nem igazán érdekelte: már készül a harmadik!

 

6. Mártírok

Sokan nem fognak velem egyetérteni, ami nem baj, de számomra ez a film egy dögunalmas kínzás volt, semmi több. Hiába az okos alapötlet, bennem semmiféle hatást nem tudott kiváltani, ahogy fél órán keresztül ütik-verik a kiscsajt, amihez ráadásul a film elejének az égvilágon semmi köze nem volt. Próbáltam szeretni, de sajnos nem ment. Ez van.

 

5. Az utolsó léghajlító

Avagy Shyamalan a Pokol kapujában!
Botrányosan összecsapott fércmunka, amiben gyakorlatilag a zenén és a látványon kívül semmi értékelhető nincs. A Hatodik érzék egykor legendás rendezője ezzel véglegesen elásta magát.

 

4. Szex és New York 2

Jó, jó, ez egy csajfilm. De azért ez még nem mentség arra, hogy két órán keresztül mást se lássunk, mint négy agyonretusált arcú nő luxus-habzsolását, meg hogy hisztiznek, amiért nem mehetnek haza elsőosztályon, csak turistán. Mindenfajta értelmes sztori, vagy jó poénok nélkül. Sajnos egy csajfilm is film, és egy filmhez igenis szükség van olyan apróságokra, mint dramaturgia, cselekmény, vagy értelmes dialógusok. Máskülönben a végeredmény olyan lesz, mint… mint a Szex és New York 2.

 

3. Nagyfiúk

Nem mondom, hogy az év komédiáját vártam Sandleréktől, de azért az mégiscsak szégyen, hogy egy ilyen komikusokkal teletűzdelt gárda képtelen összehozni egy vicces filmet. Mert az egy dolog, hogy semmiféle története nincs a filmnek, de hogy a poénok fele pisi-kaki-puki-elesik a dagi szintű agybaj, a másik felén pedig maguk a szereplők röhögnek, mintegy emlékeztetve a nézőket, hogy most akkor egy poént hallottunk éppen, az már elég gáz!

 

2. Szinglik éjszakája

Az egyetlen magyar film, amit idén láttam, de ezt is kár volt! A Szinglik éjszakája olyan, mintha a Nemzet Aranyát vegyítenéd a Szex és New Yorkkal, és teletömnéd bújtatott (pontosabban a képedbe vágott) reklámok tucatjaival. Ugyan a főgengsztert alakító csávónak volt egy-két jó pillanata, a végeredmény botrányosan rossz lett.

 

1. Drágán add a rétedet

Ehhez nincs is mit hozzászólni! Brendan Fraser végérvényesen feladta eddigi karrierjét. Állatok vs. emberek – stílusú családi vígjáték, amiben az állatok nem aranyosak, az emberek nem szimpatikusak, a poénok nem viccesek, és gyakorlatilag az égvilágon semmi, de semmi nem működik.
Őszintén remélem, hogy Fraser kap egy szaftos Arany Málnát ezért a szerepért, és amikor lefelé sétál a pódiumról, még jól bele is rúgnak. Megérdemelné!

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr592575037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.01.10. 20:49:40

Van egy olyan érzésem, hogy a Buried-et nem látttad :D
Szerintem biztos benne lenne nálad is a top5-ben :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.01.10. 20:58:58

Igen, a Buriedet mindenképpen nézd meg.
Nekem a Predators és a Kick Ass nagyon nem tetszett, de mindenképpen kijár a tisztelet Antal Nimródnak. A tavalyi év két legjobb filmje szerintem a Viharsziget és az Eredet.
Nekem amúgy tetszett a Légió. Viszont a Mártírokat én is utálom. Egy rakás lószar az a film. A Toy story 3 tényleg fasza.:D A The expendables is. Komolyabb bajaim az Elm utcával sem voltak, bár tényleg nem egy nagy durranás.

gyurci97 2011.01.10. 21:11:56

szerintem a Nagyfiúk jó volt

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.01.10. 21:12:28

Azért a rossz filmek közé a Kísérletet ajánlanám. Egyszerűen baromira nem értem a végét :D

castyel3 2011.01.10. 21:16:21

Attól még hogy nem érted attól még nem rossz, amúgy meg megtörtént a történet.

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2011.01.10. 21:26:16

Hát nem tudom, de nálam a Nagyfiúk elvitt mindent :)
nekem nagyon tetszett....

Továbbá a Jonah Hex nem tudom miért nem tetszett nektek. Okés, lehet hogy nem egy A kategóriás film, de nekem akkor is megadta azt a hangulatot amit vártam tőle.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.01.10. 21:26:32

@FroG: Nem,nem láttam, de nem is került volna be, mert kizárólag a magyar premiereket vettem figyelembe, ezért nem került be pl a Fekete hattyú sem.
Bár ezt mondjuk kiírhattam volna... na majd mindjárt! :)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.01.10. 21:30:12

@castyel3: Tudom hogy megtörtént, és egyébként egy remake.
Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem baromi eltúlzott az egész, és a legnagyobb hiba mindenképpen az, hogy nem magyarázzák meg a végét.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.01.10. 21:38:30

@BlackSheep89: Mindenképpen ajánlom, rám nagyon nagy hatással volt.

LaciG · http://spoilerfilm.blog.hu/ 2011.01.10. 21:38:38

A Dr. Parnassus és a Képzelet Birodalmát imádom, fantasztikus a hangulata a látvány, Heath Ledger... bár szerintem jude law rendesen belerondított az összképbe, nagyon jó volt.
Az év filmje egyértelműen az Eredet. És mikor Nolan filmet csinál, az valahogy mindig az év filmje lesz.

castyel3 2011.01.10. 21:57:56

@FroG: Igen egy kicsit valóban túlzásba vitték, de végül is az a lényeg, hogy mire képesek az emberek, ha ilyen helyzetbe kerülnek. Kíváncsi lennék milyen volt az eredeti... Bár lehet, hogy kis eltúlzásokkal nagyobb hatást ér el.

thermo-nukleáris csatacickany 2011.01.10. 22:51:47

hát szerintem a predators szánalmas és annak rendje-módja szerint elrontották az egészet

Geminicorazon 2011.01.10. 23:53:04

@thermo-nukleáris csatacickany: Hogy hogyan tudtál ilyen jó nicknevet kitalálni!?!?
Én mindig sokat agyalok, hogy mi a fene legyen a nevem!

Geminicorazon 2011.01.11. 00:01:28

@Sparrow:
Azt mondjátok el légyszíves, hogy a négernek miért kellett árulónak lennie?
Miért volt rá szükségük a Prediknek, hiszen volt egy árulójuk!
És különbenis!
A predátorok vadászok! Akkor miért csalnak???????

Nagyon unalmas és ötlettelen film volt lehet ezért nem értem ezeket! (Persze az is lehet, hogy velem van a baj!)

Mangekyo22 2011.01.11. 12:38:11

Tény, a "Drágán Ad A Rétedet" nem lett Fraser legjobb filmje, de szerintem így is élvezhetőbb lett, mint "Az Utolsó Léghajlító" vagy a "Szinglik Éjszakája"...

A többivel egyetértek, és nagyon örülök, hogy a Predators (Ragadozók) nem csak nekem és néhány barátomnak nyerte el a tetszését.

Jigsawwasright 2011.01.11. 16:10:46

szerintem:

1. Eredet
2. Ha/Ver
3. Sherlock Holmes
4. Toy Story
5. The Expendables
6. Viharsziget
7. Éli könyve
8. Machete
9. Harry Potter 7 part 1
10: Az út

Jigsawwasright 2011.01.11. 16:13:50

opsz
az expendables elé bejön a Pancser Police

Lac@ 2011.01.11. 17:41:26

Az utolsó léghajlítónak jó effekt?Nézzétek már meg azt a nagy fehér repülő valamit,bár a harcok tényleg jól néztek ki.

zsomoka1998 2011.01.12. 07:30:57

a szex és NewYork -ot megnéztem és én bármin röhögő görcsöt tudok kapni de ezen még kínomban sem tudtam nevetni

Dragonman 2011.01.12. 15:59:30

@Lac@: A harcok!? Pont, hogy azokat cseszték el benne a legjobban! Shyamalan-tól egy kicsit többet várna el az ember mégha egy rajzfilm adaptációról is van szó.

A többi felsoroltak közül csak a Predators-t láttam, és hát nem volt egy akkora durranás, de szerintem azért nézhető volt.

Nem láttam a Szex és New York 2-t, de anno már az ajánlójától is kivert a frász!

The Expendables-t meg egyszer lehet megnézem, ha tényleg akkora durranás, mint, ahogy azt mondják.

bbenjyy · www.moviebarlang.blog.hu 2011.01.13. 15:52:58

Abszolút jól összeállított lista. Nálam a Ha/Ver mindent vitt, de az Eredet is szuper volt. Az utolsó léghajlító egy kalap sz*r.

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2011.02.01. 01:35:46

Drágán add a rétedet én is megvédeném. Ezer ennél szarabb film volt tavaly. Miért baj, hogy nem voltak aranyosak az állatok? Az baszott volna be. :D
süti beállítások módosítása