Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Mit nézünk jövőre?

2011.12.13. 19:14 | BlackSheep89 | 19 komment

Mielőtt belevágnék: Videós fronton most kis csúszás van, hiszen Sorter következett volna egy nem akármilyen filmmel, viszont a vizsgaidőszak miatt úgy tűnik, megint rajtam a sor. Szerdától három napig szabadságon leszek, azalatt biztosan befejezem a videót, hogy hétvégére legyen mit néznetek. Az alany egy vámpírfilm lesz, ami annyira rossz, hogy egy videóba nem fért bele.

Ne feledjük, 2012-ben jön a világvége, és az Alkonyat franchise vége. Hogy most van-e összefüggés, azt ne firtassuk (szerintem van...!), viszont annyit írtunk már az addig várható borzasztónak ígérkező filmekről, hogy úgy tűnhet, mi nem is várunk semmit.

Ezt orvosolandó, összeszedtük, jelen állás szerint melyik filmeket várjuk a legjobban 2012-ből, hozzátéve azt is, ami miatt esetleg félő, hogy mégsem lesz olyan jó. Nyilván ez a lista folyamatosan fog bővülni, hiszen pontos képet még csak az év elejéről, illetve a nyári blockbusterekről láthatunk, viszont ezek alapján is úgy tűnik, lesz mit nézni jövőre!

 

 

 

+1. The Angry Video Game Nerd – The Movie

Miért várjuk?

Mert a videózás legnagyobb mestere, James Rolfe minden idők egyik legrosszabb játékához nem kisebb vállalkozással állt neki, mint hogy egy komplett egészestés filmet építsen köré. Persze, a film nem csak játékbemutatásból fog állni, Rolfe szerint leginkább a Rockyhoz (!!!) lehet majd hasonlítani, és a videósorozatra jellemző beteg és rendkívül harsány humor jellemzi majd (ezt azért kitaláltuk). Nyilván nem szabad majd komolyan venni, hiszen ez egy hatalmas nörd egyéni kis életműve, de mi nagyon szorítunk, hogy sikerüljön James-nek elérnie a célt, amit kitűzött maga elé. Meg hát k*rva nagy poén lesz!

Parafaktor: Hát, itt igazán nincs, csak ha komolyan veszed!


10. A Hobbit:

Miért várjuk?

Mert minden idők legnagyobb, leglátványosabb és leggrandiózusabb filmtrilógiája végre folytatódik... pontosabban elkezdődik. A sztori a trilógia előtt játszódik, és Zsákos Bilbó egyik kalandját mutatja be, amikor a kis hobbit néhány törppel karöltve elindul legyőzni egy hatalmas sárkányt, majd egy különös gyűrű is a birtokába kerül. A sok tologatás és kavarás után minden maradt a régiben, ahonnan kiindultak, és ahogy eleve lennie kellett mindennek: a rendezői székben Peter Jackson, a fontosabb szerepekben pedig mindenki visszatér, akit anno annyira imádtunk. Martin Freeman pedig Bilbo szerepében megkapta élete lehetőségét. Rég volt már a Gyűrűk ura, de nem lesz nehéz újra ráhangolódni, az biztos!

 

Parafaktor: A regény és a pletykák ismeretében ez a rész kevésbé lesz "felnőtt", inkább a fiatalabb korosztálynak fog szólni, ami nem biztos, hogy jól fog elsülni.

 

9. Frankenweenie:

Miért várjuk?

Mert Tim Burton legutóbb komoly csalódást okozott: az Alice csodaországban még jószívvel is csak alig-alig közelítette meg korábbi filmes remekműveit, és bár anyagilag sikeres volt, a rajongók nem kajálták meg a rendező meglehetősen kommersz kiruccanását Csodaországba. Bár a rendező idei fő támadása egy vámpíros-farkasemberes-szellemes horror lesz, Johnny "ki más?" Depp-pel a főszerepben (Dark Shadows), szerintem az igazi durranás a háttérben megbúvó aprócska kis animációs film, a Frankenweenie lesz. Ezzel Burton visszanyúl a saját gyökereihez, hiszen saját korai rövidfilmjéből csinál egészestés alkotást. A sztori a Kedvencek temetője kiskutyás változata, ezért túl sok meglepetést valószínűleg nem tartogat, de a rövidfilmet látva azt hiszem nagy bizonyossággal állíthatjuk, hogy ez nagyon jó lesz.

Parafaktor: Félelemre egyedül az adhat okot, hogy időközben Burton kreativitását felőrölte az Alice-szal besöpört irgalmatlan mennyiségű pénz. Reméljük hogy nem így van, és akad még kurázsi a rendezőben.

 

8. Merida, a bátor:


Miért várjuk?

Mert Pixar! És mert a vöröshajú kislány imádnivaló!

Parafaktor: A Pixar-nál? Még ha folytatás lenne, de így...!

 

 

 

 

 

 

 

7. A bosszúállók:

Miért várjuk?

Mert erre várunk azóta, hogy képregények és mozi létezik. Egy focicsapatra való szuperhős egy filmben, egy helyen, vállvetve zúzzák le a gonosz erőit. A Marvel már évek óta készült erre, rengeteg jópofa kis utalással húzták az agyunkat (a Thor, a Vasember 2 és az Amerika kapitány is dúskált bennük), és jövő nyáron végre mi is megnézhetjük, hogy néz ki nagyvásznon az eddig csak rajzfilmekben látott gigászi ütközet. Sajnos Hawkeye csak utána kap külön filmet, ez egy kicsit sajnálatos, viszont jó hír, hogy a főgenya Loki lesz, aki a Thorban is nagyon jó volt. Azonban ami engem a leginkább felcsigázott, amikor az előzetesben Thor agyon akarja zúzni Amerika kaptiányt! Miért? Hogyan? És főleg: Ez milyen brutál lesz már!
Ja, és azt se felejtsük el, hogy Josh Whedon csücsül a rendezői székben, aki a Serenity után nem is tagadhatná, hogy látványhoz és akciókhoz rohadtul ért.

Parafaktor: Itt csak egyetlen dolog adhat okot kisebb parára: félő, hogy túlzottan Vasemberre fognak koncentrálni, holott majdnem mindenki érdekesebb nála. Reméljük, nem így teszik, és akkor minden oké lesz!

 

6. Prometheus:

Miért várjuk?

Mert a közel egy éve tartó "Ez most akkor új Alien-rész, vagy különálló alkotás, vagy mi van???" - jeligével futó vita közben úgy néz ki, senkit sem érdekel az a kicsit sem elhanyagolható tény, hogy A RENDEZŐ RIDLEY SCOTT!!!  Ki a francot érdekel, hogy most új Alien, vagy sem!? Ridley Scott sci-fi-t készít! Az Alien és a Szárnyas fejvadász rendezője sci-fit készít! Ez a lényeg, emberek!!!

Parafaktor: Tényleg nem sokat tudunk a történetről, és hát sajnos mostanában azért már Ridley sem ugyanaz, mint 30 éve.

 

 

 

 

5. Django Unchained:

Miért várjuk?

Egyrészt, mert Tarantino filmjei mindig aranyat érnek (A Halálbiztost meg jószívűen felejtsük most el!). A kult-rendező 2009-ben mindenkit megbolondított a Becstelen Brigantikkal, és mint akkor, úgy most is olyan műfajban próbálja ki magát, amiben még nem domborított, holott rengeteg kliséjét felhasználta már: a westernben. Másrészt, mert az eredeti film annyira időtálló, pörgős és stílusos, hogy nem véletlenül emelkedett kult-státuszba. Ha valaki ebből tiszteletteljes remake-et (folytatást?) tud készíteni, akkor az Tarantino. Harmadrészt pedig a szereplőgárda miatt! Csak egy gyors felsorolás: Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Kurt Russel (!), Sacha Baron Cohen, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Don Johnsson és Joseph Gordon Lewitt. Csorog a nyál, mi? És ez nem is a legdurvább színészgárda 2012-ből... de erről majd később!

Parafaktor: Nyista! Ez ütni fog! Pont.

 

4. Suszter, szabó, baka, kém:

Miért várjuk?

Mert mindenhol orrba-szájba dicsérik ezt a filmet, és szinte tuti Oscar-favoritként tartják számon. Ez persze csak egy dolog. Viszont ha megnézitek az előzetest, ti is megérzitek majd, hogy ennek a filmnek nagyon izmos hangulata lesz! Igazi régi vágású, a hetvenes évek filmjeit idéző kémthriller, olyan színészgárdával, ami talán még a Django-t is üti! Bár még mindig nem a legjobb 2012-ben... de erről majd kicsit lejjebb!

Parafaktor: A műfaj iránt kevésbé érdeklődők nem biztos, hogy annyira élvezni fogják. Mi mindenesetre nagyon várjuk!

 

 

 

 

3. The Expendables 2

Miért várjuk?

Mert AZTAKURVA!!!
Stallone, Willis, Statham, Li, Lundgren, Schwarzenegger, Crews, Couture, és persze...Van Damme és Chuck Norris! Oh... My... God!!! Chuck Norris a mozivásznon! Itt nincs miről beszélni! Mérhetetlen vérontás, hatalmas robbanások, gyilkos egysorosok, dagadó izmok, tonnányi tesztoszteron, és hatalmas gatyába élvezés várható! Welcome the '80-s... again!!!

Parafaktor: A rendező nem Stallone, hanem Simon West, aki a Con Air-rel és a Tomb Raiderrel bebizonyította már, hogy tud élvezhető és látványos akciókat rendezni, de azért mégsem Stallone.

 

 

 

2. A sötét lovag: Felemelkedés

Miért várjuk?

Mert Christopher Nolan ezzel a filmmel lezár (azért reméljük, hogy nem végleg) egy olyan trilógiát, ami a képregényfilmek igazi újhullámát indította el. Ma már nem szaladunk falnak, ha azt halljuk, hogy képregény, és ezt bizony a Batman: Kezdődik-nek és A sötét lovagnak köszönhetjük. Persze, nyilván Puzsér Róbertnek nem fog tetszeni, hogy harmadszorra is komolyan kell majd venni Batmant (jójó, tudom hogy már unalmas, de muszáj valahogy ébren tartani annak a balf*sznak a lejáratási hullámát), de mindenki mást alighanem ismét le fog nyűgözni az újabb nagyszabású gotham-i történet. A sztori még mindig nem teljesen ismert, az viszont tuti, hogy lesz Anne Hathaway, mint Macskanő (meglátjuk!), lesz Marion Cotillard, aki nagy valószínűséggel Ra's Al Ghul lányát játsza majd, lesz Cillian Murphy, mint Madárijesztő (Igen, Igen, IGEEEN!!!) és állítólag Liam Neeson is visszatér, mint Ra's Al Ghul (ujjuj, Batman, kösd föl a gatyád, már nem 2005-öt írunk!), és persze a legnagyobb dobás: Tom Hardy, mint Bane (aki nem látta még a Bronsont, sürgősen pótolja!). Hiába jönnek a Bosszúállók tizesével, Batman-nel nem fognak bírni! Akárcsak 2008-ban, jövőre is a Denevérember fog tarolni!

Parafaktor: Egyedül a sok szereplő kelthet félelmet, nehogy túlzottan csapongó és kusza legyen (a' la Pókember 3), de Nolan neve azért nem erre ad okot.

 

1. Thelomeris - Sorsvonalak

Miért várjuk?

Mert a Ragadozó után újra odatehetünk Hollywoodnak! Ráadásul ezúttal egy sokkal régebbre visszanyúló projektről van szó, ami komplexebb és rejtélyesebb, mint Antal Nimród egyébként nagyszerű akciófilmje. A Thelomeris egy igazi hardcore, a kommersz elvárásoknak ellentmondó sci-fi lesz, ami a műfaj legalapvetőbb gyökereiből és hagyományaiból táplálkozik. Egyedi történet, mely egy óragyár köré épült városban játszódik,  egyedi látvány, mely olyan klasszikusokhoz nyúl vissza, mint az Akira, a Metropolis vagy a Dark City, erőteljes színészgárda, olyan nevekkel, mint Dörner György, Viczián Ottó, Kerekes József és Mark Hammill (Hoppá!), és egy magyar elsőfilmes rendező, akit maga George Lucas emelt a vállára. Minden adott egy emlékezetes filmhez! Nagyon szurkolunk neki, és ha lenne végre premierdátum, már a centit is vágnánk!

Parafaktor: Hát, Andrew Niccol is hat évet várt a Lopott idővel... azért bízunk benne, hogy a Thelomeris nem arra a sorsra jut!

 

És amiket még kár lesz kihagyni:

The Host: Valaki azt írta, hogy Niccol a kevésbé jó filmeket váltogatja a remekművekkel. Ha lehet hinni a teóriának, a The Host remekmű lesz!

A Thousand Words: Eddie Murphy-től kicsit félünk, de az alapötlet nagyon jó!

The Pirates: Stop-motion!!!

Carnage: Polanski filmjében két szülőpáros vitatkozik a gyerekeik verekedésén. A műfaj: vígjáték! Érdekes lesz!

24: Ha igaz...!

Ghost Rider - Spirit of Vengeance: Vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon szar, mindenesetre a rendezőpárosnak megszavazzuk a bizalmat!

Haywire: Sztárparádé és egy nőnemű Jason Bourne. Soderbergh akciófilmmel próbálkozik!

Thor 2: Az első az év nagy meglepetése volt! A második csak szimplán legyen ugyanolyan jó!

The Dictator: Borat és Brüno után Sacha Baron Cohen újra a rekeszizmainkat támadja... és a jóízlést!

Dredd: Igen, remake-elik!

A leleményes Hugo: Scorsese kalandfilmmel próbálkozik. Az előzetes nem volt túl meggyőző, de a kritikák alapján mestermű lett a végeredmény!

Pengeélen: Érdekes alapötlet, jó színészek... akár jó is lehet!

Mirror-mirror: Tarsem Singh... már csak a látvány miatt is kötelező lesz moziban látni!

Március idusa: George Clooney rendezésében vérbeli politikai thriller közeleg, amiket nagyon csípünk!

World War Z: Igen, ez folyik már a csapból is, de mi akkor is kíváncsiak vagyunk a magyar zombikra!

Warrior: Nem tudjuk, jön-e egyáltalán, de állítólag ez még a The Fighter-nél is jobb bokszfilm, és hát a The Fighter se volt éppen utolsó!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr453459584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uccse 2011.12.13. 19:50:54

Mondjuk az sejthető volt, hogy Madárijesztő benne lesz az új Batman-ben. Nolan lassan összenő Cillian Murphy-vel.( Ami persze nagy öröm. Jó rendező, még jobb színész.)

Dragonman 2011.12.13. 20:49:17

BlackSheep89 én tudok még mondani két jó filmet, ami jövőre érkezik.
- The Darkest Hour 2011. dec. 22. lesz premierje. (Igaz ez nem 2012-es, de hozzánk tutira nem jön majd csak jövőre.)
www.youtube.com/watch?v=VUznviXV-U8&feature=relmfu

- Red Tails 2012. jan. 20. lesz premierje
www.youtube.com/watch?v=BpA6TC0T_Lw&feature=relmfu

Én filmek terén legalábbis ezeket várom, meg persze a "Battleshit"-et. :)

Becsületsüllyesztő 2011.12.13. 21:01:52

Én speciel ezeket várom a legjobban:

Prometheus
Underworld 4
Silent Hill Revelation
Resident Evil Damnation
Total Recall remake
Dredd bíró remake
Elrabolva 2.
A Bosszúállók
A Sötét Lovag - Felemelkedés
The Cold Light of Day
Die Hard 5
Dark Shadows
The Expendables 2.
Battleship
A csodálatos Pókember
Ghost Rider 2.
The Bourne Legacy
Men in Black 3.
World War Z

Navajonki 2011.12.13. 21:47:35

Khm.. nem Gothem hanem Gotham :D

Végignézve ezt a listát.. te jó ég, lesz mit nézni jövőre is :D

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2011.12.13. 21:49:14

@Nabopolasszar: Láttam az előzetest, de engem speciel nem győzött meg. A végén Josh Brolin feje persze minden pénzt megér, de elsőre egyáltalán nem ültetett a székbe. Brolin és Tommy Lee Jones miatt biztos megnézem azért.

@Dragonman: A legsötétebb óra jön még idén szerencsére hozzánk is, ha jól tudom. Tuti nézős! A Red Trails-szel is teszek majd egy próbát, de annyira nem rajongok a repülős filmekért, hogy olyan nagyon várjam.

szkristof92 2011.12.13. 22:24:10

Remekül összeválogatott, nagyrészt az én várólistámmal is megegyezőt sikerült alkotnotok. EX2, Prometheus, a harmadik Batman és a Hobbit a legvárósabb. 24 mozifilm pedig most már tényleg lesz, a forgatókönyv megvan, most már a rendezőt választják, hogy minél hamarabb elkezdjék a forgatást.

LanaX 2011.12.13. 23:23:16

Nem lattam, hogy emlitettetek volna a Safe House-t. (magyarul a zsenialis Vedhetetlen cimet adtak neki...) En szemely szerint nagyon szeretem Denzel Washigtont nomeg Ryan Reynolds-ot. Egyedul a rendezo-forgatokonyviro paros ijeszt meg. Eleg zoldek :)

MrRaizy 2011.12.14. 07:54:16

Ha a Thelomeris - Sorsvonalakat várjátok akkor gondolom a Gingerclown 3D-t is várjátok ami elvileg még ebben az évben megjelenik én nagyon várom :)

Előzetes azoknak akik még nem látták :
www.youtube.com/watch?v=76YP790qwbI

Santino89 · http://filmbook.blog.hu/ 2011.12.14. 12:30:37

Én még az új James Bond filmet, a Skyfall-t várom nagyon. Amilyen szar volt az előző, ez már remélem jobb lesz, pláne, hogy Sam Mendes rendezi.
Az új Pókembert is várom, de azt inkább csak azért, hogy szarrá alázzam, már az előzetese is undorítóan szar volt.
Puzsér meg amúgy egy nagyon jó filmes rádióműsort csinált, amit érdemes hallgatni, mert rendkívül tanulságos dolgokat mond, és jó filmeket ajánl. A Sötét lovagot én is nagyon szeretem, de miért balfaszoznék le valakit azért, mert más a véleménye?

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.14. 15:25:32

A Warrior idei film, és valóban zseniális. Köröket ver a Fighterre.
Nálam amúgy Az éhezők viadala a legjobban várt film.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.12.14. 16:01:54

@Santino89: Puzsérral kapcsolatban maximálisan egyet értek veled!

Srácok, kb. egy hete írtam nektek egy e-mailt, néhány információval, de azóta nem válaszoltatok. Kérlek olvassátok el!

hellboi 2011.12.14. 19:03:51

No és a John Carter?

Ninbikun 2011.12.14. 21:59:29

Én még a pókember 4 et is várom. Darkosabbnak tűnik, mint az eddigiek voltak, és én amúgy is eldobom az agyam, ha pókemberről van szó, még a 3 ra is csorgott a nyálam.

Gaben No.1 2011.12.15. 12:58:38

1.,2.,+1 én ezeket várom :D bár én inkább még előre (2013. márc. 1.) tekintek, mert akkor jön ki az Elysium :D
@BlackSheep89: A Niccol teóriát én írtam xD

Balint_bacsi · http://energiaitaloka-z.blog.hu/ 2011.12.15. 16:08:33

Szép kis lista, a legtöbbet ugyan már én is ismerem innen-onnan, de pl arról a Burton filmről még sohasem hallottam....apropó Burton, az Ollókezű Edwardot láttad? Tetszett?:)
Nálam egyébként egyértelműen a Django, és az Expendables 2 a legvárósabb, brutális lesz!

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.12.15. 16:57:25

Cotillard nem Ra's lányát, hanem Miranda Tatet fogja alakítani.
Ra's lányát ugyanis Talianak hívják eredetileg.
süti beállítások módosítása