Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Mit nézünk 2013-ban?

2012.11.26. 09:44 | BlackSheep89 | 27 komment

Noha még hátra van egy hónap 2012-ből, de már most elég biztosan lehet tudni, melyik filmek lesznek a jövő év nagy durranásai, és melyeket várjuk a legjobban. Nyilván ez folyamatosan változni fog, hiszen például az év végén esedékes filmekről még semmit nem tudni, de azért jópárezer forintot félre lehet tenni már most is a mozijegyekre! Íme a 10 általunk legjobban várt alkotás jelenleg.

10. Farkas

wolverine-2_500.jpgNem hiszem, hogy Az elsők színvonalát megüti majd, de én speciel szerettem már a 2009-es Kezdetek-et is, és Hugh Jackman-nek még mindig semmi nem áll annyira jól, mint Rozsomák figurája. Remélem ezúttal nem ijednek meg a korhatárkarikától, és végre véresebb, kegyetlenebb menetet kapunk a pénzünkért - ha már Deadpool-ra többet kell várni.

9. Gengszterosztag

Gangster-Squad1.jpg2012 legpechesebb filmje, hiszen A sötét lovag vetítésén történt lövöldözés miatt eltolták a premierjét, és egy jelenetet is kivágtak belőle. Meglátjuk, mennyire szenvedi majd meg a végeredmény ezt a lépést, mindenesetre ezzel együtt is nagyon várós ez a tökös, vagány, impozáns sztárgárdát felvonultató gengsztermozi.

8. Thor: The Dark World

7835966.jpgAz első rész számomra hatalmas meglepetés volt erős rendezése, jó humora, pazar látványa és meglepően jó főszereplője miatt (aki azóta se volt képes semmi másban jól alakítani, de ez nem érdekes). A második részről még túl sok mindent nem tudni, de ha minden igaz, a 9 világ kapcsolata kerül majd előtérbe, tehát a fantasy vonal ezúttal erősebb lesz (ez nyilván ismételt látvány-orgiát jelent). Minden szereplő visszatér majd (még Loki is!), ami jó hír, ami viszont rossz, hogy a folytatást nem Kenneth Branagh rendezi, tehát alighanem az első rész kellemes drámai vonulatától elbúcsúzhatunk. Ettől függetlenül még a második Hammer Time is tartogathat meglepetéseket!

7. The World's End

THE-WORLDS-END.jpgVégre ismét együtt a trió! Edgar Wright, Simon Pegg és Nick Frost a Paul-lal és a Scott Pilgrimmel bebizonyították, hogy külön-külön is nagyon értenek a humorhoz, de még mindig együtt az igaziak! A The World's End az úriemberek életművébe tökéletesen passzoló mozi: a katasztrófafilm műfajának paródiájára számíthatunk, ami - valljuk be - éppen tökéletesen aktuális lesz!

6. Az Acélember


xlarge.jpg

Zack Snyder javítódolgozata az Álomháború után, Mr. Nolan dékán felügyelete alatt. Ha Snyder hozza a vizuális érzékét, Nolan pedig minden mást, akkor a végeredmény simán lehet az eddigi legjobb Superman-film.

5. Erőnek erejével

the last stand trailer.jpgArnold Schwarzenegger visszatér! Nem csak egy cameo erejéig, hanem úgy igazából! Az idős, de nem vén akciósztár a Délidő sajátos remake-jének is tekinthető akciófilmben egymaga készül szembeszállni egy egész bűnbandával... szegények!

4. World War Z

world-war-z-header.jpgMár utaltam rá a Rec 3 bemutatójában, hogy elég magasak az elvárásaim ezzel a filmmel szemben. Sok helyen savazzák a trailert egyébként... őszintén szólva nem értem, hogy miért, engem teljesen levett a lábamról. Végre igazi epikus zombi-inváziót kapunk hatalmas díszletek között, komoly költségvetéssel és még komolyabb hangnemmel megtámogatva. Itt-ott kilóg a CGI, ezt aláírom, de nehogymár ezért előre eltemessük az egészet! Ráadásul mindez egy kiválónak mondott regény adaptációja (amit a premierig mindenképpen elolvasok), szóval alighanem a színvonal is rendben lesz. Ezek után kérdezném a fanyalgóktól: mi a fenét akartok még???

3. Vasember 3

ironman3-promoposter-airbattle-full.jpg

A második résszel speciel nem voltak komoly bajaim, de tény, hogy nem ért fel az elsőhöz. Nem biztos, hogy a harmadik fel fog, de hogy a trailer valami egészen eszméletlen lett, az tuti! A látvány megint tökéletes lesz (ez már nem is meglepő), és Ben Kingsley minden bizonnyal újabb emlékezetes gonosszal fogja megajándékozni a franchise-t És hogy mindezt Shane Black rendezi, csak a hab a tortán!

2. Elysium

elysium_6601.jpg

Aki esetleg nem tudná, a District 9 direktora ismét sci-fit rendez. Szerintem ezt nem is ragozom tovább!

1. Star Trek: Into Darkness

Ttrekintothedark.jpg

Nem is kérdés! Azóta várom a folytatást, hogy átszellemülten kijöttem a moziból az első rész vetítésének végén. Azóta a Star Trek-et gyakorlatilag kívülről fújom, és az egyik kedvenc filmemmé vált, és mivel a folytatásra teljes alkotógárda változatlanul visszatér, valami hasonlót várok ettől is! Nem vitás, hogy nagyon magasan van az a bizonyos léc, de én bízom benne, hogy sikerül megugrani, és a Star Trek 2, akárcsak az első, az év egyik legjobb blockbustere lesz.

És amikre még vevők leszünk:

Killing Them Softly - Ütős kis gengszterfilmnek ígérkezik, kicsit a Lawless-re hajaz, de annál remélem jobb lesz!

The Evil Dead - Elég részletesen értekeztem már erről a filmről, de minden félelmem ellenére nem tagadom, hogy kíváncsi vagyok rá.

Pacific Rim - Igazából fogalmam sincs, mi is ez pontosan, de az a kép arról a dögnagy robotról eléggé tetszett...

The Lone Ranger - A trailer alapján kicsit élőszereplős Rango-nak tűnik... ami végülis ígéretes koktél!

R.E.D. 2 - Ez már csak a sztárgárda miatt is kötelező lesz, de az is érdekes adalék, hogy a képregénynek, melyből az elsőt készítették, nincs folytatása. Vagyis ez kizárólag a filmhez készült, és teljesen szabad teret enged az alkotóknak. Hogy ez most jó hír, vagy rossz, az majd kiderül.

Sin City: A Dame to Kill for - Én nem tudom... kész lesz ez valaha is???

Boszorkányvadászok - Erős Van Hellsing-utánérzés, de a sok vér és a két főszereplő miatt biztos nem hagyom ki!

Szörny Egyetem - Bár a Pixar előző két filmjével nem ütötte meg a sajátmaguk által felállított, igen magas szintet, de mivel a Szörny Rt. mai napig az egyik kedvencem tőlük, így kíváncsi vagyok, mit hoznak még ki ebből a nagyszerű világból.

Machete Kills - Oké, szóval volt egy poénnak szánt film (Grindhouse), amiben volt egy poén-előzetes, amiből - csak úgy poénból - végül készítettek egy valós filmet (Machete), aminek a végén volt egy felirat, melyben csak úgy poénból bejelentették a folytatást... amit most poénból el is készítenek! És amiben állítólag Charlie Sheen fogja játszani az Egyesült Államok elnökét... baaaaaaazzzzzz!!!

Bullet to the Head - Arnold mellett Sly is visszatér az egyszemélyes akciózáshoz, de az ő darabja talán nem lesz annyira epic, mint a cimboráé.

Die Hard 5 - Ééééés igen, Willis úr se maradhat ki a jóból! A szívemnek nagyon kedves széria ötödik része nekem már inkább csak alibinek tűnik egy jóféle akciózáshoz, de amíg ezt megkapjuk, addig igazán nem lehetünk szomorúak!

Tökéletes katona 4 - Ezt csak azért említem meg, mert Van Damme és Dolph Lundgren sem voltak rest beállni a sorba, és ők is elkészítették a maguk zúzdáját.

The Tomb - Itt pedig Sly és Schwarzi játszanak együtt... basszus, jó kis retro-év lesz ez!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr314925760

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.11.26. 11:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert93 2012.11.26. 14:16:12

Nem azért mondom de szerintem a Star Trek egy igen gyenge film volt. Nem láttam végig az eredeti sorozatot, de amit láttam belőle szerintem az ebben a filmben teljesen kiveszett. Gene Roddenberry egy szebb jövőről álmodott, s ezt vitte a képernyőre.
A Kirk érás mozifilmekből láttam mindet, és én azt mondom (az én véleményem) amíg nem láttad legalább a Khan haragját, addig nem láttál igazi Star Trek filmet. 1982-ben készült, és lehet, hogy a látványa nem az igazi, ám a mondanivalója annál időtállóbb. Ez az ami nincs meg a 2009-es filmben. Hiába egy csilli-villi kis filmecske, még sincsenek benne emberi gondolatok, és a karakterek sem igazán emberiek. Ha megnézed a Kirk-ös filmeket, rájössz, hogy a 2009-es nem is annyira jó (megint személyes vélemény).
Csodálkoztam is mikor Kérdezz-felelekben bőszen kijelentetted, hogy a sci-fi jöhet minden mennyiségben, majd azt mondtad ez után, hogy a '09-es filmet látván már nem is érdekel a többi. Abban vannak még igazán tudományos dolgok! Szóval eléggé magadnak mondtál ellent.
Túlzottan nem várom az új filmet. Hallottam, olyat, hogy Khan lesz a főgonosz,de Isten ments! Ricardo Montalban játékát nem fogják túlteljesíteni, és William Shatner omniózus: KHAN! felkiáltását sem tudja senki utánozni.
Lehet most engem emiatt szidni, de szerintem ez a film már a modern kor egyik túlcsicsázott filmje, melyet kicsit talán túlértékelnek, hasonlóan a Sötét lovaghoz.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.11.26. 17:17:22

Nekem a Die Hard 4 sokkal (SOKKAL) jobban tetszett, mint a Die Hard 2. Látszott rajta, hogy a 2. rész csak a pénz miatt készült (viszont az a rész is jó). Nekem a 4. rész a harmadik kedvenc Die Hard film és bizom az 5. részben is.
BIZTOS VAGYOK BENNE, hogy a Port.hu-n kevés pontot fog kapni, de ha nekem tetszeni fog, akkor ez lesz (szerintem) az új 3. kedvenc. :) :D XD

FaKe.beL1eVe 2012.11.26. 17:17:34

Többségét én is nagyon várom, de amire leginkább nagyon vevő leszek:
Gravity (most ez a legvárósabb nálam)
Berandal (A The Raid folytatása)

Annak ellenére, hogy már láttam többször is a The Raid-et, meg a Dredd-et, moziban azokat biztos hogy nem fogom kihagyni..

Ragnois 2012.11.26. 17:17:53

@norbert93:
Egyet értek veled, az "új" film nekem se nyerte el a tetszésem. Az elgondolás jó, de ezt leszámítva egy effekt áradat.
A régebbi filmeket a sorozatokkal együtt be kell pótolni!:D (pl. ki az a Khan, ugye?)
Új filmekből nem várok túl sokat valahogy mindig csalódás lesz a vége, na jó talán az új Evil Dead tud valamit mutatni.

M@X. 2012.11.26. 17:17:55

@norbert93: hát ezt a filmet nem a rajongóknak csinálták elsősorban és ez így van jól mert akkor alig néznék meg mivel a nagy star trek fanok mindenbe belekötnek szóval azoknak teljesen felesleges csinálni bármit is ezért okosan ezt a filmet mindenkinek csinálták akik szeretik a scifit.Nekem is az egyik kedvenc filmem és a legjobb film amit a mozikban láttam.

Ragnois 2012.11.27. 06:59:47

@M@X.: Ebben igazad van, látod én is belekötöttem:D
Önmagában nézve a film tényleg jó, és nem is ez a baj.
A probléma ott kezdődik, hogy rá van írva: Star Trek.
Amúgy nem érdekelt volna mert akkor élték virágkorukat az ilyen tinis-akcióhősös reboot-ok, de megnéztem mert ugye a név kötelezne.
Nos a szereplők tényleg nagyon jók, az ötlet is jó, rebootnak is jó de nekem valahogy nem hozta át a Star Trek érzést. Én többet vártam volna tőle, sajnos nekem nem adta meg.
Ez személyes vélemény, nem általános fan vélemény.

uccse 2012.11.27. 07:00:04

Már előre látom Az Acélember jövőjét. Szinte biztos, hogy kiváló film lesz, és mindenki azt mondogatja majd: "Hát igen Nolan, megint megcsinálta". Már előre is mindenki őt dicséri. Könyörgök, nem ő rendezi a filmet. Értem én, hogy producerként van beleszólása, de nem őr dirigálja a stábot.
Egyértelmű, hogy csak a nevét adja hozzá, ha tényleg részt akarna benne venni, akkor megírta volna a forgatókönyvet, mert ahhoz tényleg ért. Neki ez üzleti ügy, nem más.

mzac 2012.11.27. 07:00:20

A Pacific Rim-ben tengerben élő ürlényekkel küzdenek (akik megtámadják Tokiót) óriási robotok amiket emberek irányítanak.
Guillermo Del Toro rendezi... én nagyon várom!

Callinicus 2012.11.27. 17:42:18

BlackSheep: Star Trek-ből ismered az igazi Star Trek-eket is, vagy csak ezt a lebutított 2009-es kiadást?
Ha nem úgy a filmek közül a Star Trek 8-at és 10-et legalább nézd meg (bár a 10 már kezdett elbutulni) nekem sorrendben a 8, a 4 és a 2 a kedvenc Star Trek Mozifilmjeim, amik most mennek a 11. és 12. filmek leginkább.

Sorozatok közül meg most nézem meg úgy harmadszorra a Deep Space Ninet. Én nagyon szeretem, az utolsó két évadjában lezajlik benne egy igazán fasza csillagközi háború, ráadásul klónháború, még a Balfos Árnyak előtt. :) Van aki a DS9-t nem szereti, mert sok politizálás (csillagközi politizálás persze:)) van benne, de nekem külön bejön, hogy részletesen bemutatnak benne néhány fajt.
Persze a TNG és a VOY is jók, bár a TNG ma már kicsit réginek számít, a TOS-hoz meg egyenesen fannak kell lenni. Az ENT-et nem szeretjük, mert buta. Kivéve a két tüköruniverzumos részt, azok viccesek. :)

M@X. 2012.11.27. 17:42:20

@Ragnois: jó csak az összes eddigi filmben a sorozatban lévő színészek voltak benne akiket már szerettek és ismertek a nézők persze hogy máshogy látod ezt ,de ennél jobb rebootot nem lehetett csinálni star trekböl én szerintem.

norbert93 2012.11.28. 07:17:13

@Callinicus:
Szerintem a 6. film is szenzációs volt, a végét pedig tanítani kellene. Így lezárni egy korszakot...
Én a TNG-t most nézem, és kifejezetten tetszik. Data-t imádom, Picard pedig nagyon jó kapitány.

Callinicus 2012.11.28. 07:17:23

@M@X.:
A mókusszőrrel betekert kakaós-csigát nem! Ott van a tükör univerzum, dolgozhattak volna azzal, nem kellett volna olyan hülyeséget belerakni, hogy egy kadétot kapitánynak tartanak meg, csak azért, mert egyszer kényszerből képes volt megállni a helyét, a hajó élén, ez rohadtul nem így működik!
A DS9-ben Sisko egy évadon át volt úgy egy hajó és egy űrállomás irányítója, hogy csak Parancsnok volt, és a végén már flottákat irányított, de még akkor sem léptették elő Admirálissá.
Főleg ezt nem bírtam lenyelni a filmben, az Enterprise a Föderáció Zászlóshajója, az rendben van, hogy az egyetlen hajó, ami megmentheti a Földet az Enterprise, de miért kell tejfelesszájú újoncnak vezérelnie? A Földön van a Csillagflotta Parancsnokság, és csak újoncokkal tudják feltölteni a Zászóshajót? A tanári kart is előbb elő vehették volna! (Jobbára inaktív tisztek a tanárok)

Az is elég gyenge, hogy egy romulán teherhajó vagy bányászhajó vagy mi volt az, a főellenség. Ez egyenesen lealacsonyító.

Vagy ha már újrakezdik, elmesélhették volna úgy, hogy értelme legyen. Kirk nem zászlósból (Kádétból! Te jó ég...) lett nyilván kapitány, hanem Parancsnokból, és az a motorozós rész is a Földön, még az elején, hát azt sem tudtam hova tenni. Meg azt sem, hogy mit keresnek orioni nők a Földön. (Abban az érában leginkább házikedvencként, meg szexuális segédeszközként fordultak elő.)

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.11.28. 07:17:53

Én is nagyon várom a Star Trek folytatást! Amikor megjelent a film 2009-ben csak legyintettem, hogy pff Star Trek, annyira nem érdekel, amúgy is Star Wars vonalas vagyok. :) Aztán egyik unalmas nap megnézetem, amúgy is csak jót mondtak róla, gondoltam miért ne, elvégre sci-fi. :) Basszus ilyen kellemeset még sosem csalódtam talán filmmel kapcsolatban. Úgy robbant a pofámba a film (már elnézést a szó használatért) hogy csak na. Nagyon tetszett sőt ez szeretette meg velem a Star Treket. Nekem nagyon bejött. Pedig nem mondhatjátok, hogy nem láttam régebbi részeket. Még az EREDETI William Shattner főszereplésével készült soriból is láttam részeket pedig az aztán jó régi! :D Szóval sztem fasza film volt és várom a folytatást! Remélem jó lesz! :) Ja és persze Vasember 3! :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.11.28. 07:41:44

@uccse: Na jó, de szerintem Snyder az Álomháború című fiaskó után összeteheti a kezét hogy egyáltalán Superman-filmet rendezhet. Egyébként Snyder nem rossz rendező, egyszerűen csak fogni kell a kezét. Ha Nolan csak ennyit csinál (és nem is kérdés, hogy tudja, hogy kell!), akkor már nem nagyon lőhetnek mellé.

@Callinicus: Nem, csak a 2009-es "lebutított" verziót láttam. Előtte azért nem néztem meg a régi részeket, mert abszolút nem érdekelt, utána meg azért, mert amit ettől a filmtől kaptam, az számomra maga a nagybetűs, tökéletes SCI-FI, és annyira jóllaktam vele, hogy a korábbi részek még annyira sem érdekeltek.
Viszont mindenképpen be fogom pótolni őket hamarosan, mert tényleg ciki, hogy sci-fi rajongó létemre már majdnem minden klasszikust láttam, kivéve ezt a szériát. De majd csak a reboot második része után!

@FaKe.beL1eVe: A Dredd nálam is dobogós lenne, de már benne volt a 2012-es összeállításban is, úgyhogy még egyszer már nem írtam le ide is. Állítólag nem csak a film nagyon jó, de a 3D is!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.11.28. 12:30:57

Nincs a listán a Hunger Games folytatása ?!?!?
Sajnos a könyv nem volt annyira ismert nálunk, mint amennyire megérdemelte volna.
Pedig a az első rész az apróbb, bosszantó hibák ellenére egész jó volt.

Callinicus 2012.11.29. 07:06:48

Ja és csak a miheztartás végett a Star Wars nem sci-fi. A Sci-Fi tudományos-fantasztikust jelent, márpedig a Csillagok Háborúja trilógiában semmi tudományos sincs. Lovagok küzdenek benne, a hercegnőért és néha még egy sárkánygyík is témába kerül, meg a gonosz varázsló kastélya. A Gyűrűk Urához közelebb áll, mint a Star Trek-hez.

Callinicus 2012.11.29. 07:07:36

@BlackSheep89:
Kellemes lesz, több mint 500 rész, ha mindent összeadunk.
De mégis mi jelentette neked azt a hatalmas sci-fi élményt? Bármi konkrétum?

Egy jó tanács, hogy fordított sorrendben nézd a sorozatokat, de akár nyugodtan nézheted sorozatok nélkül a filmeket is! A Star Trek Nemezis kicsit hasonlít a Star Trek 2009-re, a Star Trek 8 meg szerintem önmagában eladja magát. :) Az olyanokhoz, mint a 4 meg a 2 már elszántnak kell lenni, mert ijesztő a koruk, - érdemes digitálisan felújított változatot nézni belőlük, mert az ST-ket nem cseszték szét mint az SW-ket - de azok is igen kiválóak. A többi 6 film is jó, de igazából még az 1 az emlékezetes, mert az az 1. :)

A Star Trek Voyager viszonylag könnyen befogadható, mivel arról szól, hogy egy csilalghajó idegen behatásra, elkerül nagyon-nagyon messze hazulról, és elindul haza felé, ami nem veszélytelen, és nem unalmas kirándulás. Továbbá, ha nem találnak valami rövidebb utat, hatvan évig tart. (Hét évad, hét éves út) Van benne karakterfejlődés, és minimálisan cserélődés is.

Az ST Deep Space Nine nekem a kedvencem, de kell neki egy kis idő amíg beindul, - ez minden ST-re igaz - viszont ennek van a legátfogóbb története, nagy csillagközi háborúkkal, a korához képest igen magas színvonalon megvalósítva. Mikor kijött a baljós árnyak, itt már olyan klónháború zajlott le, hogy Lucas inkább fülét farkát behúzva iszkolt volna vissza a sarokba filmkészítés helyett. Itt nem holmi kis hófehérke klónocskák küzdöttek, csirkelábú robotokkal, mindegyik faj ami részt vett benne életképes, és kemény. :)
www.youtube.com/watch?v=aARI_GExoqE&feature=related
DS9 S06 E06 részlet/összevágás
Karakterfejlődés, karaktercserélődés, új karakterek, részletesen bemutatott fajok, fordulok, ami kell. :)

A Star Trek The Next Generation (Picard Kapitány - Patrick Stuart) főleg a sorozat elején nincs összefüggő történet, külön álló részek vannak, amik igen masszívan megállják a helyüket, és legalább nem kell nyomon tartani, hogy ki, kinek a rokona, és ki, kit akar megölni. A sorozat alatt Roddenberry visszavonult és átadta a helyét annak a brigádnak, akik később a Deep Space Ninet és a Voyagert is tető alá hozták, igen sikeresen. Ez a legelhíresültebb Star Trek a TOS után, és alighanem a legártatlanabb is.

A Star Trek The Original Seriest megnézni ma már csak mosolyogva lehet, illetve tisztelve egy '70-es évjáratú sorozat színvonalát. William Shatner a legendás Kirk kapitány, a filmtörténet legrosszabb közelharci jeleneteivel, olcsó maszkokkal, ugyanakkor érdekes történekkel, és szállóigévé vált poénokkal.

A Star Trek Enterpriset meg senki se nézze meg, mert harmatos. Ha bezárnak a DVD-ivel egy szobába, inkább edd meg frissen a DVD-ket, több tartalmat kapsz belőle úgy.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.11.29. 08:23:30

@Callinicus: Nyilván sokáig tartana, de nyilván nem is határidőre nézném meg őket.

Az evidens okok mellett - rendezés, színészi alakítások, látvány, hangzás, történet... minden - azért tetszett nagyon a Star Trek, mert úgy ültem be rá, hogy abszolút halvány fogalmam nem volt előtte a Star Trek-ről. Annyit tudtam, hogy van benne valami, amit úgy hívnak hogy USS Enterprise, de hogy ez micsoda, azt már nem tudtam :)
Aztán ahogy elkezdődött, már rögtön a nyitójelenet lenyűgözött, annyira eszméletlenül jól volt megcsinálva, és ahogy utána arra a király zenére kijött a főcím, már kezdtem sejteni, hogy ez nem csak egy tucatfilm lesz.
Utána már csak kapkodtam a fejem, mert a film felfalt reggelire. Minden jelenete önmagában is zseniális, nincs egyetlen másodperce, ami felesleges. A dramaturgia olyan szinten tökéletes, hogy ezt már jobban nem lehetett volna összerakni. 100 percben annyi minden történik, annyi információt, szereplőt, történést látunk hogy könnyen el lehetne tévedni benne, de mégis olyan egyenletesen, jó narratívával van felépítve, hogy mindent a helyén tudunk kezelni, és amikor a végén jön az időutazós mindfuck, nemhogy nem zavarodunk össze, de még a elismerően bólogatunk is, ahogy összeállnak az addigi történések egy teljes, kerek egésszé.
És akkor még az olyan FUCK YEAH-pillanatokról nem is beszéltem, mint amikor leugranak a bolygórobbantó fúróra, ami valami brutálisan jó jelenet, vagy amikor Kirk felhúzza Spock-ot, az meg a szart is kiveri belőle, a Kovayasi Maru-t, vagy a meglepetésszerűen fellebbentett romantikus szálat, Simon Pegg-et... oldalakon keresztül tudnám dicsérni ezt a filmet!
És oké, nem a leghardcore-abb sci-fi, ez tény, de ma már nem lehetne azt eladni a nagyközönségnek eladni, amit a 60-as, 70-es években a Star Trek jelentett, muszáj volt hozzáigazítani a mai trendekhez, elvárásokhoz. Viszont ehhez képest még mindig sokkal jobb története van, mint a Hollywood-i filmek 99%-ának, és rendkívül igényesen van elkészítve. Ha elsőre "lebutítottnak" is tűnik, szerintem még néhány folytatás alatt azért ki fogják ezt úgy bontani, hogy még komplexebb legyen.

Callinicus 2012.11.29. 15:40:55

@BlackSheep89: Az a gond, hogy általában a Star Trek-et nem ismerőknél, nem szeretőknél, kimarad, hogy nem csak a Kirk-ös Star Trek létezik, és már messze nem azt jelenti, a Star Trek, mint a '70-es években, az igazi nagy Star Trek-ek a '90-es évek termékei, és azok még ma is megállják a helyüket. Elég csak a 8. és 10. mozifilmekre gondolni (9. se annyira rossz, csak nem emlékezetes) mindkettő olyan két óra körül van, és önmagukban is faszántosak, még ha a szereplőket nem is ismeri az ember.

Szerintem a leggyengébb időutazós Star Trek film a sok közül ez az új, még epizódokban is jobb időutazósokat tudok mondani. (Mikor a DS9-ban visszekerülnek Siskoék a TOS azon részébe, ami a Troubles with Tribbles részt viselte, az zseniális! Vagy amikor a Voyager visszaesik a földi XX. századba, ejj...) De még maga a Star Trek 8 is egy jobb időutazós film, mint a 2009. :)

Ahogy Spockot kis korában cseszegette a többi vulkáni, teljesen hiteltelen, vulkániak ilyet nem csinálnak. Spock szerelmi szála is teljesen hiteltelen, és testiségekben eltúlzott a vulkáni szerelem ennél magasztosabb. Kivéve ha éppen pomfar (párzási időszak) van, de annak meg nagyon kevés egy kis smaci a liftben.

A Kobayashi Marus rész is szerintem el lett cseszve, bár az a történet említve van a Star Trek 2 Khán Haragjában, miszerint Kirk csalt a Kobayashi Maru teszten, de azért az a lazázkodás azzal az almával, nekem romba döntötte az egész filmet, majd egy óra volt, mire azon túltettem magam. Plusz az autós jelenet! Meg egyáltalán, hogy nézett ki a Föld? A Föld úgy néz ki, mint az édenkert a Star Trekben, mert az is!

Azért élvezetes Star Trek nézést a jövőre nézve, én erősen javaslom, hogy a mozifilmekkel kezd, ha azok alapvetően bejönnek, akkor a sorozatok is be fognak, és kb minden kérdést ami felmerülhet a filmek közben, megválaszolnak valahol a sorozatokban. 8, 10, 2, 4 egy ideális sorrend lehet szerintem. :) Utóbbi kettő digitálisan felújított változatokban.
movies.trekcore.com/gallery/albums/firstcontact/ch18/firstcontact0875.jpg
Pillanatkép a Star Trek 8-ból. :) Már ezért megéri megnézni.

Callinicus 2012.11.29. 20:44:26

www.youtube.com/watch?v=wxyZQR2d6yw
Ja és ha megnézted őket, érdemelnének egy gyöngyszem bemutatót, mert szegény régi Star Trek-eket méltatlanul szorítják mostanság háttérbe a fiatalok. :)

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.11.29. 20:49:34

@Callinicus: Ez most egy hozzáértő vitája egy laikussal, úgyhogy nem nagyon tudok mit válaszolni. Elhiszem, hogy így van ahogy mondod, de mint mondtam, nekem a Star Trek - egyelőre - ezt az 1 filmet jelenti, és így egész másképp látom a dolgokat, mint te (meg gondolom még jópár trekkie :) ). Viszont azt szerintem te is elismered, hogy azért ennél ezerszer csúnyábban is végezhette volna ez a hatalmas múltra visszatekintő sorozat (lás még: Dragonball).
Viszont ez a kép PRICELESS!!! :D

Callinicus 2012.11.30. 07:14:46

@BlackSheep89:
Véletlen frissítettem, úgyhogy újra kell írnom egy kommentet. :/ Ezt de utálom.

Remélem a kép meghozta a kedved a Star Trek 8-hoz! :)
A jelenet sem kutya amiből van!

Azt el kell ismernem, hogy járhatott volna sokkal rosszabbul is, nem kell a Dragonballig menni, ott a Star Wars, a Baljós Árnyak sokkal nagyobb zuhanás a Jedi Visszatérhez képest, mint a Dragonball a Dragonball Z-hez. Lévén magasabb volt a kiinduló pont. :)

Viszont maga a Star Trek 2009 egy fejlődést mutat, a leggyengébb és legújabb Star Trek sorozat, az Enterprise után, ami amúgy hivatalos előzménye a filmnek, de annál sokkal gyengébb. (Egyszer hivatkoznak a sorozatra, mikor Scotty azt mondja, hogy Archer admirális kutyáján próbálta ki a transportert. Archer kapitány az Enterprise főszereplője és volt kutyája a sorozatban.)
Szóval bármennyire is tetszett az ST11, én továbbra is a Voyagert vagy a DS9-t javaslom a Star Trek sorozatokba való belekezdésnek, pont azért, mert azok már abszolút nem a klasszikus - elavult - Star Trek stílust viszik, és ha ott bele szeretsz a Star Trekbe, utána már a többit is értékelni fogod. :)

whatireally.memegenerator.net/images/Large/85461.jpg
whatireally.memegenerator.net/images/Large/86321.jpg
Nem szabad bizonyos embereket mememaker közelébe engedni.

ST10
www.youtube.com/watch?v=YE7kCCZAcQ4
Ahogy nézem ezek a Star Trek trailerek elég spoileresre sikerültek, bár a Star Trek nézők rendszerint mindig a részletekre voltak kíváncsiak, és ahhoz szükség van rendszerint a filmek minden percére. :)

norbert93 2012.11.30. 12:52:06

@Callinicus:
Te aztán tényleg nagy ST fan vagy:D Nekem igazán a Khan haragja keltette fel az érdeklődésem a Star Trek iránt. Mai napig az a kedvenc epizódom. Természetesen megnéztem a TOS-ból való "előzmény" részt is, és az is zseniális volt.
Ahogy olvastam viszont, az új részben is Khan lesz az ellenség, nem mellesleg a klingonok élén. Na nem vagyok olyan nagy szakértő, mint te, de szerintem a klingonok nem igazán engednék, hogy egy "ember" vezesse őket. Ok a Nemzedékekben a doklibácsival lepaktáltak, de nem ő volt teljesen a főnökük. Arra viszont kíváncsi leszek, hogy a film vége ugyan az lesz-e, mint az eredetinek, mert ha igen, akkor szükség lesz a folytatásban egy Vulkánra.
Egyébként a Kobayashi Maru engem is zavart, mivel Kirk a 2. részben ki is emeli, hogy dicséretet kapott eredeti gondolkozásért. Meg, hogy Spock csinálta a"programot". A 2. filmben meg is kérdezi, hogy hogyan tetszik az ő megoldása.
Nem húzom le a készülő új filmet, de remélem azért lesznek benne már mélyebb gondolatok is. Nálam a '09-est csak Leonard Nimoy mentette meg a teljes csődtől.

Callinicus 2012.11.30. 22:22:48

Az már a 2009-es végén nyilvánvaló volt, hogy egy időutazással meg fogják menteni a Vulkánt, létrehozva ezzel egy olyan idővonalat amin van Vulkán, és egy olyat amin nincs.
Mellesleg a 2009-es Star Trek durván 10-20 évvel még a TOS előtt játszódik, a Khán haragja meg 5-10 évvel a TOS után, szóval kétlem, a Khán haragja lenne, mivel Khánt, Kirk még le se csukta. :)

Khánt amúgy simán össze lehetne hozni a Klingonokkal, elvégre a klingonokkal akkortájt történt valami, amitől klingonosak lettek, - nem érdekelnek az Enterprise hülyeségei ezen témában - és Khán meg ugye egy genetikailag feltupírozott zsarnok/zseni.

www.youtube.com/watch?v=Si7L97RZidc
Leonard Nimoy a Star Trek online introját is szépen feldobta, sajnos nekem nem megy a játék gépemen, - pedig ingyenes - pedig ha lehetne választanom, hogy csillagflotta kapitány, vagy jedi lovag lehetek, akkor gondolkodás nélkül felkapnám a piros pizsamát. :) (Bár a szürke felsős a kedvenc designom.)
Szerintem Sir Patrick Stuartra hagyom, hogy röviden elmondja, miért;
www.youtube.com/watch?v=XsxgcLf0TSY&feature=related
Egyébként a Star Trek online introja remekül összemossa a 2009-es ST történetét, az eredeti DS9 által vidd háborúkéval.

Igazából most hirtelen írhatnék több száz oldalt, hogy melyik Star Trek miért volt lenyűgöző, és csodálatos, és nézem a mai napig szívesen. (Most éppen a Deep Space Nine 6. évadjánál tartok eredeti nyelven, a szinkronos első része vágott.)
Persze látom a hibáit, is, de még mindig jobb, mint a legtöbb egyéb lehetőség amit nézhetnék. A 2009-esről, a régiekről, a még régebbiekről, meg ugye tudok jó pár háttérinfót is a világról.

A Star Trek 2009-nek valójában annyi baja van, hogy nincs mondanivalója. Látványvilág? Mindig is korszerű volt a Star Trekben, vagy azt megelőző. Történet? Elfogadható lenne, egy akármelyik ST sorozat duplarészeként, semmi extra, de jó. Színészi játék? Sosem volt vele gond. Sci-Fi élmény? Ez nem is elvárás, hanem természetes.
Ami viszont hiányzik belőle, a kezdetektől jelenlévő látnokiság és bátorság, ami a Star Trek-et jellemezte. Ennek nyomait sem fedezni fel.
70-esek évek elején egy néger nőt, egy orosz fickót, és egy félember hibridet mutatni egy űrhajó hídján? Meg videotelefonokat?
90-es évek elején, érintőképernyő, csillagközi kommunikációs hálózat, pendrive, táblagép, pénztárcányi számítógépek.
Ezredforduló környékén olyan társadalomról és gazdaságról beszélni ami nem pénz alapú, hanem egymás segítésére és az önfejlesztésre épül?
Hol van bármi ezekhez fogható, ma még szinte egy átlag ember számára elképzelhetetlen fejlettség, az új Star Trekben? Nem mentség, hogy remake, mert azzal hogy újra kezdték, újra kellett volna mondani valamit, erről a világról.
Persze nem tették, és azért van, mert széles tömegekhez akartak elérni vele, új nézőkhöz, akik túl zárkózottak lennének egy amúgy Star Trek szintű állításhoz. A Star Trek mindig is azért volt kevéssé népszerű, mert mint valódi kemény vonalas sci-fi, olyasmiket állított, amik meghaladják a mát, de valahogy mégis arról szólnak.
Fogták a valaha volt legnagyobb sci-fi univerzumot, és bemutattak benne egy kalandot. Tanulság nélkül. Csak lazázva, köményen, nem mintha a Star Trek klingon harcosai és Jem'Hadar klónkatonái nem lettek volna korábban elég lazák és kemények. A Kill Bill első sora egy Star Trek idézettel kezdődik, és amit Quentin Tarantino szeret az nyilván megüt mindennemű ilyen igényfaktort. :)
www.youtube.com/watch?v=vv4-iFSq6GY
Egy kis humor a végére, az eredetit sajna törölték a youtuberól pedig az alatt volt angol felirat. Klingonul azért még én sem beszélek. :) (Nem halandzsa szöveg ami alatta van.) A Star Trek rajongók mindenre képesek, az első űrsikló is a trekkiek hatására lett Enterprise.

Én amúgy tényleg elég súlyos sci-fi rajongó vagyok, több ezer oldalnyi I. Asimov regény, több ezer oldalnyi Battletech, több száz órányi Star Trek, több száz órányi egyéb Sci-fi sorozat és film, no meg játékok. Bár vannak jobb filmek, és jobb történetek is rövid távon, mint a Star Trek, de az egészhez egyben egyszerűen semmi sem fogható. A Mass Effect erős próbálkozás volt, de az túl rövid időintervallumot foglal magába.
A kedvenc regényem azért a Dűne. :) Önmagában az szinte felülmúlhatatlan.

Kíváncsi vagyok van-e olyan ember aki ezt végigolvassa, én biztos nem tenném.

MovieBoy 2012.11.30. 22:22:53

Mégsem lesz Felhőatlasz élménybeszámoló?

norbert93 2012.12.01. 13:18:49

@Callinicus:
Nos én végigolvastam, és tetszett amit írtál :D

Callinicus 2012.12.01. 22:03:17

Jókat mosolyogtál az elgépeléseken mi? :)

Ja igen, van egy abszolút végső év a Star Trek, legalábbis a Voyager sorozat mellet.
www.kribbs.com/dodge/Seven-of-Nine.gif
Kár, hogy a legokosabb és legveszélyesebb szereplő csak a 3. évad végén jön be.
süti beállítások módosítása