Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Kérdezz - Felelek #6

2015.12.08. 14:44 | BlackSheep89 | 5 komment

Címkék: 2. kérdezz-felelek

Kérdezők:

Richard Kis (00:00)
Ne mondd el senkinek (11:28)
Tamsin53 (33:30)

Mp3-ban is letölthetitek ITT (75Mb)

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr698148990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kálovics Tibor 2015.12.09. 17:24:00

Én is jó ötletnek tartom ezt a török filmes összevágást, de maximum a trailerek alapján, mert például a török SW már tényleg képes agykárosodást okozni. :D (Meg ugye a Retroshock az pont az ilyen filmekre specializálódott.)

Egyébként a Dancsóról mondott véleménnyel egyetértek, mivel mára olyanná vált, akikkel 5 éve egy asztalhoz nem ült volna le, nemhogy közös videót készítene velük.

Kokakólalájt 2015.12.10. 07:42:56

Ezt nagyon jó volt hallani, hogy így leosztottátok a Dancsót :D Csak abban nem vagyok biztos, hogy a túlértékelt jó szó rá. Mert én még olyan emberről nem hallottam, aki elmúlt 14, és ne taszítaná, amit csinál.

Szijj Norbert 2015.12.11. 07:50:22

BlackSheep mi a véleményed a South Park 19. évadáról szerintem az egyik legjobb évad lett az 5. rész a védett teres nálam top 3-ba került.
Nálad lettek új top 10 es részek?

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2015.12.11. 08:19:22

@Szijj Norbert: Eléggé szokatlan szerkezetű lett az új évad szerintem, ami egyszerre jó és rossz. Bár már a 18. évadban is volt valamekkora kapocs a részek között, de ott ez annyiban ki is merült, hogy néha visszautalgattak korábbi részekre. Most viszont már konkrétan egymásra épülnek, és néhány kivételtől eltekintve (mint például az ételkritikus rész) a cselekmény is ebből a nagy egészből bontakozik ki. Ez eleinte még visszafogott volt, viszont az utolsó négy-öt résznél már nagyon látványos (bár a legutolsót még nem láttam).

Ez azért jó, mert komplexnek hat, és jó kis pluszt ad a sok kisebb-nagyobb visszautalás a korábbi részekre. És frissnek érződik, ami 18 évad után mindenképpen komoly teljesítmény az alkotóktól. Meg ugye behoztak egy zseniális új karaktert, P.C. Principalt!

Amiért viszont nem tetszik ez a megoldás, az a 7. résztől elkezdődő, túlzott összevonása az epizódoknak. Egyszerűen itt már nem lehet élvezni a részeket a korábbiak ismerete nélkül. Ez a 9. ben csúcsosodott ki, ami - annak ellenére, hogy klassz Ex Machina-parafrázis volt - konkrétan nem több egy átvezető-résznél a 8. és a 10. között. És itt nem arról van szó, mint pl az Imaginationland-nél, ahol ugye a középső rész szintén átkötő volt, mert ott ahhoz a három részből álló külön sztorihoz tartozott. Itt viszont az egész évadot próbálták hasonlóképp megoldani. Ezáltal a történet már annyira uralja a részeket, hogy a karakterekre alig-alig jut idő, amit speciel nagyon sajnáltam.

Mondjuk azt alá kell írnom, hogy még mindig félelmetesen jól figurázza ki a világ hülyeségeit. A készítők kritikája még mindig éles, maró és tűpontos, viszont ebben az évadban nem voltak olyan elborult, hamisítatlan South Park-pillanatok, mint például az előzőben a Cock Magic, Lorde, a flúgos futam, vagy a virtuális mindfuck-rész. Az ilyen évek múltán is visszaidézhető ötletek nagyon hiányoztak ebből az évadból. Bár voltak jó részek. Az általad is írt Safe Place és az ételkritikusos epizód is nagyon tetszett, de az abszolút csúcspont számomra a ninjás epizód volt. Ott akkora poénok voltak, hogy lefordultam a székről, és éppen amiatt, mert ott végre a karakterek kerültek középpontba!

Egyszóval szerintem az egyik legmerészebb évad lett a legújabb, ami így egyszeri ötletként nagyon jó, viszont én a 20-ra jobban örülnék, ha visszatérnének a klasszikus "egy rész-egy történet" módszerhez.

Olyan rész még nem készült azóta, ami toplistás lenne nálam sajnos. Bár a ninjás epizód esetleg egy top 20-25-ben már lehet hogy benn lenne. :)

Szijj Norbert 2015.12.11. 22:54:36

Pc nálam is és a barátaim körében is új kedvenc karakter lett. A szerkezettel abszolút egyet értek az évad elején még nem érzékelte az ember ezt az egymásra húzást és nekem az első öt jobban is tetszett de persze a nindzsás az nálam is ütött amit sajnáltam hogy a fő karakterekről tényleg levették a súlyt Stan-nek kb 10 mondata ha volt.
Viszont a védett teres 3 okból is gyorsan nagy kedvencemmé vált (már 4-szer láttam) az egyik az ahogyan Randyt szopatja az eladó az valami fantasztikusan vicces volt amikor elővette a hörcsögöt ott meg kellet állítanom a videót a másik a valóság karaktere úgy állítják be mint ha gonosz lenne de a valóság nem lehet gonosz vagy jó csak realisztikus hisz minden hozzá van mérve ez egy zseniális ötlet volt.
És végül a klaszikus párhuzam ami tipikus South Park-i saját mikor egy nagyon fontos problémát egy kurvára lényegtelen mellé állítanak és a lényegtelent helyezik előtérbe és az emberek tényleg így működnek.
Tudom hogy tavaly is megkérdeztem az aktuális évadról a véleményedet remélem nem gond de ezt évente meg fogom tenni Köszi a választ.
süti beállítások módosítása