Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movie? - Total Recall

2012.03.29. 10:13 | BlackSheep89 | 15 komment

Oké, látványos... oké, Colin Farrell akármit nem vállal el... de mégis lenne egyetlen aprócska, mellékes kérdésem: Ha egyszer az eredeti Schwarzennegger-es változat tökéletesen élvezhető, szórakoztató, látványos és izgalmas még a mai szemnek is, akkor MI SZÜKSÉG VOLT ERRE?????????????????

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr244347486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DosEvolution 2012.03.29. 14:28:40

Hello! Elvileg azért forgatták újra, mert a 90-es film eltért az alapul szolgáló Philip K. Dick regényétől. Nem is a Marson játszódott volna hanem a Földön. Azért én is reménykedek, hogy teljesen más filmet kapunk a Schwarzennegger-es változatól.

Laronil 2012.03.29. 14:54:58

Mint hozzá nem értő kérdezem - mi a probléma ezzel? :)

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.03.29. 16:53:34

Én sem értem ezt a hozzáállást. Én már azóta nem szarozom látatlanban a remakeket, mióta Fincher A tetovált lánya kibaszott nagyot ütött.

norbert93 2012.03.29. 16:56:32

Szerintem akkor is fölösleges, ha a '90-es eltért a műtől. Ma már az álomgyárnak nincsenek önálló ötletei. Visszanyúlnak a nagy filmekhez, hogy újra zsebelhessenek vele. Elvileg Robotzsaru remake-t is akarta/nak. Fölösleges. A '80-as '90-es évek filmjei jóval hangulatosabbak, míg ezek a maiak csak csicsás hulladékok (tisztelet a kivételnek). Ahogy néztem ennek a látványa sem fog bejönne. Egyszerűen nem hoz újat. Egyszer bejöttek ezek a gömbölyded formák, s azóta minden jármű ilyen. Nem lehetne újítani kérem?

Catchkinson 2012.03.29. 20:29:35

Sebaj. Kapunk majd Vissza a jövőbe remake-et is ha minden jól megy (nem vicc), aztán jöhet a Mátrix 4-5-6, a Hatodik elem, egy Alkonyat pre a főhősnő gimis életéről. Majd ha már kifogytak a folytatásokból/előzményekből, jöhet a Kis hableány, a Pinocchio és a Boci és pipi is IMAX 3D-ben.
Ekkora remélhetőleg elérkezünk 2020-ra, hogy a Gyűrűk Urát is remake-elni lehessen 4D-ben, vagy esetleg megtudhassuk, milyen pipafüvet is szívott Gandalf az első-másodkor Középföldéjén.
Ha pedig túltettük magunkat ezeken a remek és teljesen egyedülálló alkotásokon, elárulhatom, hogy mindenki tudja: Addigra a kicsi Albus Perselus Potter is felcseperedik, és már visz is magával minket a fantázia egy számunkra "nyilván teljesen ismeretlen" birodalmába újabb hét esztendőn keresztül...

Catchkinson 2012.03.29. 20:42:50

Ui.: nem hogy inkább fognák James Bondot, Rambót, Chev Cheliost, John Mclaine-t, Piszkos Harryt-t, meg még pár random nagy arcot, elzargatnák őket Afrikába hogy szedjék össze valamelyik bozótból Jack Bauert (úgyis biztos megint ott van), majd ha ez megvan, szabadítanák rájuk a filmtörténelem eddigi összes gonosztevőjét, hadd folyjon a vér.

Ennek sincs értelme, semmi új nem lenne benne, egy laza reggeli cigi-kávé-kábelezés szentháromság alatt össze lehetne dobni a "forgatókönyvet", de legalább sokan baromi jól szórakoznának, nem úgy mint most...

Gaben No.1 2012.03.29. 21:13:12

Amiben Ethan Hawke benne van az jó film. Pont. Ilyen egyszerű a válasz :D

zecske 2012.03.29. 23:10:03

sajna,ma már gyerekek 13 a felet legnagyobb nézöszám,szomoru t4 iszonyu szar forgatokönyv melett még pg13 is kapott,holott vér belek szenvedés na ez ami sehol nincs már és ráadásul prometeus is pg13 lesz röhely,és mia turoért kell 3d csinálni minden minek,kalap szart sem ér.

DAud 2012.03.30. 01:43:41

Az első Emlékmáshoz képest csak előrelépés lehet, mert az a film egy abszolút gyalázat volt az alapjára nézve. Ráadásul szerintem önmagában sem valami jó film.

Ránéztem Wikipédián az új filmre és amin meglepődtem, hogy a Plot részről (már megint) nem a We Can Remember It for You Wholesale jut eszembe, hanem inkább meglepő módon a Syndicate c. játék. Lehet, hogy csak a borítódizájn hatása és az Euroamerica- Eurocorp nevek összecsengése? Majd meglátjuk.

Cs@tLós 2012.03.30. 16:23:33

Nekem nem ezzel a feldolgozással van igazán bajom, bár szóról szóra ugyanaz jutott eszembe, mint amit blacksheep leírt. Igazából azzal van bajom amit már vki fentebb részletezett, hogy annyira látszik, hogy az álomgyárban már nincs egyedi ötlet, hogy az vmi borzalom. Minden folytatás, előzmény, utózmány, háttérleírás, előtérleírás, elővetítés, stb, de egyedi ötletek nincsenek. Ennek is a látványvilága nekem totál 5. elem kicsit darkosba', még 1-2 korábban már látott elemmel kombinálva, oszt annyi. Esküszöm, engem jobban meglepett a szárnyas fejvadász látványa most amikor láttam, az egyedibb volt (részleteiben, mert arról is sokat másoltak azóta) mint sok mostani szenny.

BlackSheep89 · http://baaadmovies.blog.hu 2012.03.30. 20:05:16

@Cs@tLós: Nekem is az ötötdik elem ugrott be, csak itt kevesebb a szín.

Félreértés ne essék, mert látom hogy sokaknak nem tetszik a cikk, én se mondom, hogy ez biztosan rossz lesz (azért van rá esély), csak egyszerűen nem értem, hogy mi szükség rá. Az alapsztori megváltoztatását még el tudom fogadni, de nem hiszem, hogy ez előnyére válna, hiszen az eredeti történetét nem igazán lehetne fokozni. A látvány még jó indok lenne, ha nem hasonlítana már így első látásra is az Ötödik elemtől kezdve a Szárnyas fejvadászon át Dark City-ig mindenre. Meg hát ma már azért elég sok helyen láthatunk ilyen trükköket. Mondhatnánk, hogy pénz, de a sci-fiben mostanában nincs annyi pénz, mint régen. Egyedül Farrell miatt bízom benne, mostanában nagyon megválogatja, mihez ír alá, úgyhogy ez egy jó előjel.

Ungdani 2012.03.30. 23:06:35

Nemtom, mostanában hollywood rászokott a lassított robothangra a háttérben?

Rainse · http://bugnews.blog.hu 2012.03.30. 23:07:40

@Catchkinson: Na egy ilyen filmre tuti beneveznék basszus! :)

egyébként sztem azt kéne csinálni mint a játék iparban. Mostanában az indie játékok kezdenek előre törni, na és miért? Mert nem feltétlen a pénzért csinálják, akarnak és tudnak eredetibb ötleteket kitalálni. Nos talán a filmiparban is felkellene karolni a tehetséges ismeretleneket, hogy végre ne csak a pénz miatt csináljanak filmet. Ott van pl George Lucas aki kezdetben tényleg a film készítés és az alkotás iránti vágya miatt hozta létre a star wars. És ma??? Ma már csak az a célja, hogy még több pénzt hozzon ki a sorozatból na és mi lett az eredménye????? Remélem értitek mire gondolok! :)

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2012.04.02. 01:25:29

@BlackSheep89: hm, cikk? egy teaser ajánló? Sírva könyörgök, ne kezdjétek ti is ezt az AeonFluxos baszakodást. Hogy a TR-t újrázzák sokkal elfogadhatóbb, minthogy a Pókembert, ami alig tíz éve ment a mozikban.

A TR-el egyébként a következő a helyzet, adva vagyon Paul Verhoeven - akit én egyébiránt az egyik legfaszább csávónak tartok, a 90-es évekből, kár hogy mostanában eltűnt - nagy nehezen megcsinálja a Robotzsarut és megveti a lábát Hollywoodban, e ha nincs Schwarzi aki ragaszkodik a személyéhez, nem Ő rendezi a TR-t mert ennyire azért még nem bíztak benne. Verhoeven meg elolvasta Dick eredetijét és az első változtatás amit akart, hogy Schwarzi helyett legyen már más a főszereplő, mert sokkal véznább ürge kell aki kétkedésre adhat okot. Persze rövid úton meggyőzték, hogy Schwarzi marad, mert csakis neki köszönheti hogy megkapta ezt a filmet, és ennek köszönhető hogy egy csomó változtatás történt, ráadásul SENKI nem gondolja azt, hogy ez nem történt meg. Mert Scwarzi eddigre lenyomott egy varázslót, egy terminátort, egy predátort, és szétrobbantott egy egész bázisnyi rosszfiút, vagyis NEKI igenis elhisszük, hogy mindez megtörténik, és inkább valami olyan elbizonytalanítás kellett volna, mint amilyen az Eredet végén volt.

A remakek meg csak azért furcsák, mert elértük, hogy olyan filmeket újráznak, amik a MI életünkben készültek. Jövőre jön a Nyugaton a helyzet változatlan, pedig már volt két film belőle, vagy A Sebhelyesarcú is fekete-fehér eredetileg, Dr. Moreau szigetét is várták amíg ki nem jött, pedig az is a harmadik volt. Spielberg Világok Harca, Amikor megállt a Föld.

Ezek csak azért nem tűntek furcsának, mert baromi régen készültek.

Másrészt viszont mikor láttad te utoljára a TR-t? Nem nevetségesek már kicsit a trükkök? Nem zavar hogy kilóg a lóláb? Mert ugyanezt mondom magamnak a Dolog nézése közben is, és bizony engem kurvára zavar csak hazudok még magamnak is :D

Szóval jó lesz ez, kint van már a trailer is, nézzétek.

FaKe.beL1eVe 2012.04.02. 20:31:51

Itt a hosszabb trailer:
www.youtube.com/watch?v=sWMhADqlPYg

A vágatlan jelenet az azért nagyon ütős lett, és ha az egész film ilyen szórakoztató lesz, akkor én meg leszek vele elégedve. :)
süti beállítások módosítása