Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Mit nézünk 2014-ben?

2014.01.22. 09:48 | BlackSheep89 | 10 komment

Őszintén szólva egyelőre nem úgy néz ki, hogy az idei filmév überelni fogja akármelyik korábbit, inkább mintha csak bemelegítés lenne 2015-re. Azért még így is bőven akadtak ígéretes alkotások, amikből össze is írtam az általam legjobban várt 10-et (plusz még néhányat röviden).

10. Amerika kapitány: A tél katonája

Captain-America-The-Winter-Soldier-Sebastian-Stan.jpgKicsit félve (hiszen előzetesek terén az első rész is magasra tette a lécet), kicsit bizakodva (hiszen tényleg baromi jól néz ki a film!) várom a Marvel egyre megalománabb univerzumegyesítésének újabb fejezetét, ami remélhetőleg egy darabig az utolsó lesz a három húzónév (Kapitány, Thor, Vasember) saját filmjei közül, és végre az újabb, vagy eddig háttérbe szorított karakterekre is szánnak egy kis időt. Mindenesetre a film jobbnak tűnik, mint az első rész, ráadásul Robert Redford is van benne. Ez nekem már elég a sereghajtáshoz.

 

Sabotage2.jpg9. Sabotage

Arnold Schwarzeneggert szeretjük. Pont. Ezért bocsátottuk meg neki zokszó nélkül az utóbbi évek nosztalgiázós jópofizásait (The Expendables 1-2, Szupercella, Erőnek erejével), most viszont tényleg lehet okunk a bizakodásra, mert a Sabotage még azzal együtt is egy bitang jó akciófilmnek néz ki, hogy a főszereplője történetesen kedvenc testépítő politikusunk. Aki ráadásul talán végre valóban komolyan is veszi magát.

 

two-generations-unite-in-x-men-days-of-future-past-posters.jpg8. X-men: Az eljövendő múlt napjai

Ez lesz a hetedik X-men film a sorban. Szinte hihetetlen, hogy a franchise nem fáradt ki (még úgy sem, hogy szinte csak és kizárólag Farkast erőltetik még mindig), sőt! Mintha most kezdene csak igazán magára találni, és ez a film simán lehet a hab a tortán. Szerintem hatalmas ötlet összemosni a zseniális First Class és a klasszikus trilógia történetszálait, az meg, hogy egyszerre láthatjuk Ian McKellent és Michael Fassbendert Magnetot játszani… ááááááááááh, csak hadd lássuk már!!!

 


7. Sin City: A Dame to Kill for

cbGDfGS.jpgEz már csak azért is ide kívánkozik, mert összesen 8 éve várunk rá töretlenül. Bemutatni gondolom nem nagyon kell, ennyi idő bőven elég volt ahhoz, hogy mindenki megnézze – jó sokszor! – a kultikus első részt. Ha a folytatás épphogycsak megközelíti annak a színvonalát, mi már akkor is jól járunk.

 

968full-the-expendables-3-poster.jpg6.  The Expendables 3

Oké, lehet hogy már kicsit fárasztó ez az egész, és őszintén szólva én azért titkon bízom benne, hogy ez lesz az utolsó… de basszus, végignéztetek már a stáblistán???

 

 

 

 

grand-budapest-hotel.jpg5. Grand Budapest Hotel

A sok agyatlan látvány- és akcióorgia után (vagy között…) érdemes figyelmet szentelni Wes Anderson új filmjére, amit már a szereplőgárda miatt is kötelező lesz látni, de akkor még nem beszéltünk arról a brilliánsan giccses színvilágról, az önfeledt hangulatról és arról a rengeteg pozitív energiáról, ami csak úgy áradt az előzeteséből. Simán lehet belőle az év filmje!

 

4. Godzilla

2_140463-fli_1374164347.jpgOké, oké, ez se lesz több mint a Tűzgyűrű, de… na!

 

3. Edge of Tomorrow

edge_of_tomorrow_movie-wide (1).jpgTom Cruise-nak tavaly is jól sült el a sci-fis szereplése, az idei pedig még ütősebb domborításnak tűnik. Überlátványos, ugyanakkor érdekesnek és izgalmasnak ígérkező alapötlettel bíró filmnek tűnik ez a Forráskód és a Battletech keresztezésének tűnő akciófilm, aminek az alapja egy – állítólag nagyon jó – japán regény. Elég ínycsiklandozónak ígérkezik, csak nehogy úgy járjunk, mint az Elysiumnál.

 

2. Berandal

the-raid-2-berandal-3.jpgA The Raid: Redemption folytatása. Már az előzetes is felsöpörte a mezőnyt, hát még a hír, hogy 2 és fél órás lesz! Az akciók nyilván megint oda fognak tenni, a jó sztoriban pedig csak reménykedni tudunk. Ha az is meglesz, akkor akár klasszikussá is válhat.

 

 

 


1. Singham 2ajay-devgan-singham.jpg

Azért nincsenek Singham-viccek, mert Sinham-mal viccelni életveszélyes!

Nem vagyok akkora rajongó, mint Sorter, mert azért messze nem tökéletes alkotásról beszélünk, de ha mondanom kellene egy filmet, ami az utóbbi négy-öt évben úgy istenigazán lenyűgözött, akkor az a Singham. Ez az indiai őrültség nem pusztán feltörölte velem a padlót, hanem leitatott, táncra perdített, aztán úgy meglovagolt, mint még soha semmi! Egyszerűen leírhatatlan az a hullámvasút, amit ez a film kínál: hatalmas ívvel rendelkező történet, rengeteg szereplő, abszurditásig eltúlzott akciójelenetek, amik viszont úgy vannak vágva, hogy leborulok előtte, idióta humor és meghökkentően jó musical-betétek váltakoznak sokkoló és merész jelenetekkel, miközben van kedves szerelmi szál, nagyon működő főgonosz, társadalomkritika, gyönyörű, színes látványvilág, két és fél órás hossz, és mindez megfejelve egy olyan szintű kultuszteremtéssel, amihez képest Chuck Norris csupán egy semmirekellő statiszta. Az biztos, hogy a Singham élvezetéhez komoly nyitottságra van szükség, de az is biztos, hogy ezt a filmet nem elég egyszer látni. Hogy ebből a fantasztikus mindfuckból kapunk még egy adagot, annál jobb hírt idén még nem hallottam! 

És még néhány érdekesnek ígérkező film:

LEGO: The Movie - Tekintve, hogy a Lego-játékok egyre nagyobb népszerűségnek - és elismerésnek - örvendenek, várható volt már egy mozifilm... ami nem is tűnik olyan rossznak! Színtiszta paródia, sok-sok lego-kockával.

Robotzsaru - Lehet hogy felesleges, lehet hogy nem lesz jó, de az is lehet, hogy a Dredd-ről is ugyanezt hitték sokan. Hátha megismétlődik a bravúr!

300: A birodalom hajnala - Látvány, látvány, látvány...

A hobbit: Oda-vissza - Ja, csak a szokásos!

Non-stop - Liam Neeson ismét segget rúg, ráadásul ezúttal egy érdekesnek tűnő sztori keretében. Akár jó is lehet.

Noé - Látvány, látvány, látvány... és Darren Aronofsky!

22 Jump Street - Az első hatalmas meglepetés volt, a másodiknak csak azt szintet kell tartani, és már jók is vagyunk.

Interstellar - Nolan legújabb sci-fije, ami csak azért nem fért fel a top10-be, mert még egyelőre nem sokat tudni róla. De nyilván ütni fog!

Need for Speed - Biztos vagyok benne, hogy nem lesz jó film, mégis, Aaron Paul miatt megadom neki az esélyt: az a srác egy zseni!

Így neveld a sárkányodat 2 - Az első részt már csak az utolsó jelenet miatt is mesterműnek tartom. Nem hiszem, hogy újra sikerül annyira jó filmet összehozni, de nagyot nem csalódhatunk ebben sem.

Million Way to Die in the West - Két Ted között egy kis western... Seth McFarlane-től minden jöhet!

És ti milyen filmeket vártok a legjobban idén?

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr965774560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kastor 2014.01.22. 16:48:51

Számomra az év legjobban várt filmje az a hobbit 3, az első része szerintem nagyszerűre sikerült, a második részétől csak annyit vártam hogy hozza a előző résznek a minőségét és átugorta sokkal jobb lett mint az első része, szinte az összes hibáját kijavította, látványilag a hobbit 2 világ egyik legszebb filmje a cgi egyszerűen lélegzetelállító, a hobbit 3-ban hatalmas háború lesz, és a ha jól csinálják meg az öt sereg csatáját akkor az szerintem lehet hogy a gyűrűk urát is túlszárnyalja (mármint csatajelenetben) és nézni ahogy pusztítja tóvárost Smaug az egyszerűen elképesztő lesz, már csak a zenéken kéne még csiszolni a második részéből, amiket ti felsoroltatok a top 10-ből azok közül csak az x-ment várom és az amerika kapitányát, és a lego kalandot.

Darrell 2014.01.22. 17:11:14

A listádon felsorolt filmek közül a legtöbbet én is várom, főleg az X-men-t és a Grand Budapest Hotelt. Az Interstellar-al remélem Nolan jobb munkát fog végezni mint a man of steel-el (mármint írói szempontból :)) A robotzsaru előzetesénél fizikailag fájt mikor Michael Keaton azt mondta "hmm, ez a szürke nem elég jó, próbáljuk ki feketében, úgy taktikusabb " xD. Na de attól még lehet hogy nézhető lesz. Na meg persze a Raid folytatását, de még mennyire. Ezeken kívül felkeltette a kíváncsiságomat a Transcendence, kicsit sokat mutat az előzetes, de hogyha érdekel valakit a transzhumán téma, akkor ez szerintem jó választás, csak remélem hogy okosan fogják kezelni, és nem rendezik le valami pitiáner tanulsággal. Tehát lesz mit nézni idén, 2015-ről meg nem is beszélve. :)

andrasxp 2014.01.22. 18:17:16

A listán levő filmek közül én főleg a Godzillát-a Tűzgyűrűtől sem vártam többet, mint amennyit nyújtott-,a Non - stopot-Julianne Moore!!!!!-és az X-ment várom a legjobban.Persze az idei kínálat semmi 2O15-höz képest.Ézeket már nagyon várom:Kaptár 6 -remélem kiküszöböli az elődei hibáját és jól fejezi be a franchise-t-,a Jurassic Worldot-ígéretesnek tűnik,remélem jobb lesz mint a hármas-,Batman vs Superman-nagy állatság összerakni ezt a két univerzumot,de talán jól sikerül.És várom még az Alien -predator univerzum filmjeit:Predators2-az elődje nagyon tetszett,remélem azért növelnek a költségvetésén-,Prometheus2-3-a torténete nagyon érdekes és van mit megválaszolni az első rész után-,AVP3-nem biztos hogy lesz és a kettest nagyon utáltam de reménykedem ,hogy ez jó lesz.Továbbá várom még az Avatar folytatásait.

Ungdani 2014.01.22. 18:17:42

Hát én már az első trailer megjelenése óta a The Lego Movie - ra várok, mert kismaki koromban elég nagy szerepet töltött be a Lego (és még a mai napig szívesen ülök le bármikor a kis elemekkel bíbelődni). Nem tudom, mi lehetne nekem ennél nosztalgikusabb. Talán egy Mario-fil... ja, elfelejtettem. Egyébként még az AmCap2-őt, és a Guardians of the Galaxy - t várom még. Oké, oltári nagy baromság lesz, de GÉPFEGYVERES MOSÓMEDVE!!! Egy csomó filmről pedig erről a listáról hallok először, ami elég fura, de már így látatlanban érdekel az Intersellar, az Edge of Tomorrow. Az X-meneket, és a Sin City - t meg már ideje volna bepótolnom, mert kezd ciki lenni, hogy egyiket sem láttam...

FaKe.beL1eVe 2014.01.22. 18:18:07

Igazából azokat várom én is nagyon, amik itt a top 10-ben vannak. Még a top 3 is stimmel nálam, azzal a különbséggel, hogy a Sin City nálam itt helyet cserél a Singham 2-vel. Ez nem hiszem el tényleg, hogy majdnem 10 évet kell várni egy mestermű folytatásához. Hát remélem nagyon, hogy megérte rá ennyit várni.
Lehet, hogy már korábban írtam, de még nagyon várom a Wachowski tesók úgy sci-fijét is a Jupiter Ascending-et, ami az előzetes alapján egész jónak ígérkezik.
Meg én legfőképp Mark Wahlberg miatt várom az új Transformers-t is, meg ott van még a Johnny Depp-es Transendence, az is érdekesnek tűnik..

Habbobitas 2014.01.22. 19:16:07

Ezekközül amiket várok:

Robotzsaru
300 - A birodalom hajnala
22 Jump Street

Callinicus 2014.01.23. 07:00:35

Az Expendables 3 teaserjének zenéje feltörölte velem a padlót, egy perc alatt. Annyira el volt találva, hogy visszajött a lelkesedésem. Érzek benne egy nagy adag öniróniát és fegyverropogást. :)

X-MEN nagyon combosnak ígérkezik, hogy lehet nem megemlíteni Sir Patrick Stuart-ot? :D A Wolverine-ből az extra scene többet ért, mint az egész film, csak azért mert megjelent benne Magneto és X Professor.

Sin City 2-ről most hallok először, a többi meg látvány, látvány, látvány egyébként jöhetnek.

Éppen csak tegnap sikerült megnéznem a Transformers 3-at, annyival volt jobb mint a 2, hogy végig bírtam nézni, amit a 2-ről nem mondhatok el. Viszont a városban lépegető robotok hát... battletechet... battletechet... battletechet...
Jajj de szeretném már látni, ahogy az Edo-ban sétáló 100 tonnás Daishi-nak megmutatja a buddhista szerzetes, hogy mi is az a bátorság... (az egy olyan fejezet volt, amit 3. olvasásra értékeltem igazán :) Kerenszkij 1.)

szkristof92 2014.01.23. 12:56:34

Amit várok 2014-ben:

The Grand Budapest Hotel
Noah
Raid 2
Sabotage
Captain Amerika: The Winter Soldier
Godzilla
X-Men: Days of Future Past
Jupiter Ascending
Így neveld a sárkányodat 2
Guardians of The Galaxy
The Expendables 3
Jane Got a Gun (a Warrior rendezőjének új filmje)
Sin City 2
Gone Girl
Interstellar
Fury
Exodus

Továbbá várok bármilyen hype nélküli, fű alatt beérkező de nagy meglepetést okozó remekművet, hisz általában azok szokták a legnagyobb élményt nyújtani. :)

Puzzleman · http://puzzleprojector.blogspot.com/ 2014.01.25. 15:43:45

Amikre kíváncsi vagyok:

Police Story 2013: Decemberben még csak Ázsiában vetítették.
Resident Evil 6: Szeretném tudni, hogyan zárják le (bár, a legtóbbi rész legalább olyan borzalmas volt, mint a harmadik, csak nem volt semmi szerkezete).
Transformers 4: Kíváncsi vagyok, hogy Michael Bay milyen baromságot talál ki a teleportálható Cybertronon és a feldagadt szájú szöke modellen kívül.
X-Men: A jövendő múlt napjai
A csodálatos Pókember 2
Godzilla

Csak 2015-ben jönnek, de nagyon várom:
Bosszúállók 2
Fantasztikus négyes remake (A legutóbbi résznél csak jobb lehet.)

gyurci97 2014.01.25. 15:43:48

Nekem 2014-ben a legvárósabb film a Műkincsvadászok. A két kedvenc színészem (George Clooney,Matt Damon) egy filmben,teletömve jópofa figurákkal és poénokkal ráadásul az egész a kedvenc történelmi korszakomban játszódik.
Ami még nagyon várós az a Túlélő,az Amerikai botrány,a Feláldozhatók 3,a Fury és az új Transformers (akárki mond akármit,én imádom azt a szériát).
süti beállítások módosítása