Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Baaad Movie? - A szürke 50 árnyalata

2014.07.27. 09:45 | BlackSheep89 | 12 komment

Most jön a szörnyű beismerés pillanata: ezt a könyvet én tavaly elolvastam.

Nem azért, mert érdekelt, nem azért, mert bárki rávett, egyszerűen csak ha egy regényt ennyire a sárba tipor minden létező kritikai platform (kivéve természetesen azokat a nőket, akiknek még életükben nem volt érett kapcsolatuk, ők imádják...), akkor az azért felkelti az ember érdeklődését. Még csak nem is tartott sokáig egyébként, mire végeztem vele, mert nem egy hosszú könyv, de úristen! Borzalmas!!!

Nem fogok hosszas elemzéseket írni róla, érdemes rákeresni a neten, mert van fenn róla egy pár, de ez tényleg annyira rossz, hogy még az Alkonyat is átgondolt és megható romantikus drámának tűnik mellette... AZ ALKONYAT!!! (igen, azt is olvastam... ne bántsatok!)

Csak röviden: adott egy nő (egy huszonéves bombázó egyetemista, akinek nemhogy pasija nem volt, de még a csókolózásig se jutott... merthogy ilyen van, tényleg!), aki találkozik Mr. Tökéletes Pasival. Jóképű, szexi, milliárdos, és perverz. Minden nő álma! Elkezdenek találkozgatni, aztán kiderül a csávóról hogy valójában csak egy nagyranőtt hisztis óvodás, állandóan mindenen megsértődik. És közben cégigazgató, természetesen, mert ez ugye teljesen hihető! Ilyen van! Tényleg!!! Szóval csajszit ez amúgy nem zavarja, mert ő meg egy apakomplexusos, ostoba liba, enyhe személyiségzavarral (nem hülyéskedek, rengeteg erre utaló jel van), és akkor amikor ez a két-hülye-egy-pár egymásra talál, akkor elkezdenek szexelni. Éééés pont. Ennyiről szól. Tudom, mire gondol most mindenki, és teljesen igazatok van: ez színtiszta pornó. Amúgy tényleg az: ez egy pornó-regény, amivel nem is lenne gond, mert a szex-jelenetek vannak annyira részletesek - és néha perverzek - hogy eladják ezt a szart az unatkozó háziasszonyoknak, csak sajnos nem csak a rajongók nagy része, hanem maga a könyv is többnek hiszi ezt az egészet egyszerű pornónál. Ez a könyv úgy próbálja meg eladni magát,mint egy kőkemény, reális dráma, ahelyett hogy humorral és öniróniával közelített volna a sztorihoz. Az még valamicskét menthette volna a dolgot, így viszont teljes mértékben értékelhetetlen.

Na tessék, csak elkezdtem részletezni, dehát ez van ha az embernek egy ekkora rakás hulladékkal van dolga: nem bír magával!

Nem elég hogy több rész is készült ebből a hülyeségből (őszintén szólva,csábít a gondolat hogy azokat is elolvassam), de jövőre a filmadaptáció is elkészül, aminek az előzetese nemrég látott napvilágot.

Egy kicsit reménykedek, hogy talán javítanak valamennyit az alapanyagon (van mit!). Bár kizártnak tartom, hogy a film jó lesz, azt el kell ismerni, hogy a szereposztás nem tűnik rossznak, és az előzetes is egész jól van felépítve. Talán az "annyira rossz, hogy az már jó" kategóriát el fogja tudni érni, ennél az anyagnál már az is hatalmas teljesítmény lenne.

Meg ugye azért az is ritka, hogy pornó-adaptáció kerüljön a mozikba.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr386548119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs@tLós 2014.07.27. 13:15:30

Nem olvastam a könyvről kritikát, kíváncsi lennék, hogy milyen oldalak csinálnak könyvekről helytálló kritikákat...szóval vmi komolyabb oldal. Összességében csak a fikaáradattal találkoztam , ami ezt a könyvet érte (meg persze a metrón elég sok nő ezt olvasta), simán el tudom képzelni, hogy ez jogos is. Tulajdonképp az író rájött, hogy ötvözni kell a tipikus romantikus "bridzsitdzsonszos" szálat a szaftos részletekkel, és nagyon komolynak eladni az egészet, hogy ne kerüljön rögtön a ponyvaregény kategóriába a könyv, és kész is a bestseller. Bejött neki...
Amúgy aki multinál dolgozik, az szinte mindenki szembesült már vele, hogy a multik felsővezetése pszichopatákból áll. A pszichopaták tipikusan tényleg úgy viselkednek, mint a 3 éves kisgyerekek, hisztiznek ha nem kapnak meg vmit, vagy vmi nem úgy történik, ahogy ők elképzelték. Szóval van ilyen, de a pszichopata egy nagyon nehéz jellemrajz (nem csak ennyiből áll, hogy hisztiznek), nehéz élethűen visszaadni a viselkedésüket, és őszintén szólva kétlem, hogy az írónak akár célja, akár tehetsége lett vna, hogy az egyik szereplő pszichopata legyen.

Azért valahol tényleg elszomorító, hogy ilyen könyvek világszerte tarolnak mint a twilight meg a 50 shades of grey. Olyan mintha csak vmi marketinggépezet rakta vna össze őket...amúgy a trailer alapján a film is ennyi, első látásra vágy (mert szerelemnek nyomát sem látom a trailerben, semmi romantika), aztán kufirc, majd egyre perverzebb kufirc. Ennyi. Hát aki erre beül, hogy megnézze...Bár pornót mifelénk nem nagyon vetítenek moziban, szóval biztos sikere lesz, csak előtte ne felejtsék el fűrészporral beszórni a mozi közti sorokat.

Jah, és kicsit sem feltünő a trailerből sem, hogy kiccsaj az elején még kb ilyen egyszerű kis szakadt göncökben megy interjút csinálni, aztán ahol már összejöttek, ott méregdrága rucikban pózol :P Ez a lényeg a csajoknak, találj egy kőgazdag, de amúgy EQ 0 pasit, viseld el a baromságait meg a perverzióit, cserébe jön a della...ufff, kemény.

Habbobitas 2014.07.27. 13:15:58

Úr isten Blacksheep ez nem semmi.:D
Én ezt nem merem bevállalni, pedig elolvastam mind a négy alkony könyvet.:D
Én most az éhezők viadala utolsó kötetét olvasom, gondolom, jobban járok azzal, mint ezzel a szarral.:D

Callinicus 2014.07.27. 18:07:09

Nem olvastam a Szürkét (én már az "O Történetét" is untam, pedig ebben a témában az számít alapműnek, mondjuk más nincs is magyarra lefordítva... amúgy az nem annyira rossz, csak egy kis cselekmény kellett volna bele) de nőnemű ismerősöm (családanyaként működők, rokonok) is igen, és viszonylag vegyesen nyilatkoznak róla. Az egyetlen egyöntetű dolog, hogy a 2. és a 3. részek még azok szerint is borzalmasak, akik szerették az elsőt.

moly.hu/konyvek/pauline-reage-o-tortenete

Egyébként a témakör ami felé a regény/film elmegy, nagyon nem kéne, hogy népszerűsítve legyen, és nagyon nem kezelhető mainstream módon. Tizenéves lánykákat látok a vonaton/BKV-n a Szürkével a kezükben, ami a jó-ízlésükön kívül a szexuális fejlődésüket is veszélyezteti.
Eddig egyetlen tényleg jó filmet láttam, ami ezzel foglalkozik, az a Titkárnő volt.

www.imdb.com/title/tt0274812/?ref_=fn_al_tt_2

Egy Baaadbooks sorozatba nem vágsz bele? :-)

xx18Rolandxx 2014.07.27. 18:07:13

Én is hallottam már a könyvről bár én csak a filmről olvastam olyan kósza híreket hogy állítólag Emma Watson fogja eljátszani a főszerepet de őt dobták Jennifer Lawrencer-ért de ő meg nem vállalta és így tovább..... Bár a trailert elnézve nem csodálom hogy dobta. Ez valami iszonyat gáznak néz ki. Fölösleges a dolgokat cifrázni mert Blacksheepp tényleg jól elmondta hogy miről szól ez a film. Sikeres biztos lesz legalábbis a csajok körében biztosan mert valljuk be ez minden nő álma. Kőgazdag pasi aki ellátja őket pénzzel és méregdrága vackokkal csak szexelniük kell érte. Másszavakkal élve: A Film és a Könyv címe is inkább lehetne inkább ez: K@vaképző Háziasszonyoknak.

Csillag Balázs 2014.07.28. 16:41:26

Na ez az a könyv, ami felér nálam egy erdőirtással, és fehéren izzó harag fog el akkor, amikor egy nyomorult Alkonyat fanfiksön helyet kap a köztudatban, hogy még több erdőt irtenek ki, hogy pénzzel fizessenek érte. Mert ja. Egy hülye rajongói agymenés ez a Tvájlájthoz, amiben megváltoztatta az írónő a neveket, kicsit megcsavarintotta az alapfelállást, aztán saját pénzen kiadta, mert tudta, hogy nincs az a kiadó, ami ezt átveszi. Ha meg a céges szociopatákról szeretne valaki olvasni, amiben értelmetlen szex is van, akkor Amerikai pszicho a drót akasztóival. És ott legalább a nők bevallottan prostituáltak voltak, vagy annyira hülyék, hogy egy agyrák éhenhalt volna bennük. És ott legalább tudjuk, hogy baj van, nem pedig - ahogy egy nagyon kedves barátnőm írta egyszer - a körmünket rágjuk izzadva a vágytól.

KongFan 2014.07.28. 16:44:00

Akkor itt van ennek a kiváló könyvnek, a kiváló fordítása. A fordító egyébként pökhendi módon, a mai napig állítja, hogy ő nem hibázott és mindenki más hülye. Hogyne :)
leiterjakab.blog.hu/tags/a_sz%C3%BCrke_%C3%B6tven_%C3%A1rnyalata

Darrell 2014.07.28. 16:44:02

Most sajnálom a párkapcsolatban élőket, mert tuti megpróbálják őket elrángatni majd a barátnök :DD

mzac 2014.07.28. 16:44:06

Bocsi hogy megint OFFolok, de megjelent az új Mad Max előzete!

Várós nagyon!!

youtu.be/akX3Is3qBpw

kastor 2014.07.29. 13:05:22

Bocsi OFF, megjelent a hobbit 3 teaser-je és azt kell hogy mondjam valami elképesztően király, a látvány, a hangok meg minden szinte tökéletes, az év legvárósabb filmje.
www.youtube.com/watch?v=rgNNb8bm_b8

DAud 2014.07.29. 13:05:24

Ez lesz az első regényadaptáció a filmtörténelemben, amelyiknek a pronó "paródiája" közelebb lesz a könyvhöz, mint a mozis változat. Szerintem én megvárom azt :)

Komolyra fordítva a szót még a szokásos elsötétülős trailer-klisék ellenére is látszik, hogy ha más nem, legalább az operatőri munka rendben lesz. A színészi játék nem tűnik valami ígéretesnek, de szerintem úgy is több felsőtestet meg segget fogunk látni, mint arcot...

ZsaniCsilla 2014.07.29. 13:05:49

Egy ismerősöm is hasonló okok miatt olvasta el - szintén fiú, és váltig állította, hogy nem és nem mazohista típus. Kölcsön kértem tőle, és találomra felcsaptam valahol. A harmadik mondatig jutottam, az ominózus "tehénig". Azután egy egész nyár szólt a megszexualizált, szakrális kérődzőkről, sőt azóta már szállóigévé is váltak. Mi legalább röhögtünk rajta, ha már a könyv komolyan vette. :D
De most komolyan: rohadt kiábrándító lehet, ha a csajod kamaty közben szent tehenekről visong...
Esküszöm, ha ez benne lesz a filmben, én már ezért megnézem. :D

Callinicus 2014.07.29. 19:31:15

"Ez lesz az első regényadaptáció a filmtörténelemben, amelyiknek a pronó "paródiája" közelebb lesz a könyvhöz, mint a mozis változat. Szerintem én megvárom azt :)"

Mert amúgy nem találsz végtelen mennyiségű ilyen jellegű pornót a neten...

"De most komolyan: rohadt kiábrándító lehet, ha a csajod kamaty közben szent tehenekről visong..."

Belelestem egy PDF-be, mert érdekelt miről van szó. A "Szent Tehén!" szókapcsolat minden alkalommal fejben hangzik csak el, sosem csacsog arról a csaj. Nem tudom az eredetiben ez hogy volt írva, de ez amolyan polkorekt káromkodáshelyettesítő kifejezés.A "for fuck's sake!" meg a "holly shit" persze hitelesebb lenne.
süti beállítások módosítása