Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Gyöngyszemek - Satoshi Kon (3) - Tokiói keresztapák

2016.10.12. 11:11 | BlackSheep89 | 5 komment

Címkék: gyöngyszemek

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr1511798579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2016.10.12. 13:43:24

Satoshi-nak ez pont az a filmje amit amikor először láttam nagyon nem tudtam hova tenni. Jónak jó az tény de ez film az a fajta amit inkább Hosoda Mamoru-tól ( Summer Wars, The Girl who leap the time, The Boy and the Beast ) várna az ember.

Na de a Paranoia Agent..... Húhújeeee!

MattBell 2016.10.14. 14:59:34

Nem, ez nekem pont azért nem fog tetszeni amit a videóban is említesz, ez az animés ripacskodás...

Érdekes eddig a bemutatósorozatod. Kellemes csalódás, elsőre gagyi animékre számítottam (nem szeretem ezt a műfajt túlságosan, bár igazából szerintem inkább alműfajait nem szeretem amiket sokan mások igen - hajam tépem az ilyen Naruto-féle eeeeeeeeeeeeeelnyúúúúúúúúújtooooooooooott szappanopera-jellegektől - miért kell egy mezei harcnak 15 részesnek lennie?) Illetve az alműfajokban vannak visszatérő elemek amiket nagyon nem bírok:

- Perverz öregember karaktere, aki régen világbajnok volt, de mára csak szó szerint a farkát veri.
- Iskolás tinilány leveri azt a bosst akivel a főhösök több epizódon keresztül bunyóznak
- Japán visító fejhang szinkron. Van 3 nemzet amelynek szinkronjait sose fogom kedvelni: japán (fejhang, férfinek is gyakran női hang, illetve az öregebb/kövérebb férfiszereplők öblös hangja), brazil (semmit nem lehet érteni olyan mintha hadoválnának) és a lengyel (olyan egyforma hangja van minden szereplőnek, hogy ahhoz képest a Diabolik magyar szinkronja Oscart érdemel)
- Olyan visszatérő elemek mint a homo jellegű "nagyon menő" férfiszereplő akire ránidnul minden női szereplő szinte Ennek mi értelme?
- Eltúlzott, aránytalan testalkatok (egyedül a Yu Yu Hakusho Togurojának állt jól az aránytalan izomzat). A női karaktereknél meg borzasztó nagy mellek szoktak lenni, ez élőben instant gerincsérv. Olyan derékkal meg főleg.
- Elcsépelt karakterek mint a mindig zabáló kövér (aki viszont így is baromi erős, ez is honnan jön?), a tudálékos csaj, az ilyen naíva csajszi stb.
- Értelmetlen fokozás (legyőzik Xenut, erre jön Ultra-Xenu aki még erősebb, levrik akkor már jön Gold Xenu. Na ne már!)
- kínai szereplők csíkszeme, szemben a japán szereplők titpikus bazi nagy szemeivel.

Nem tudom milyen alműfaj elemei ezek, de azt máris utálom. Bár lehet ezek nem is animék(?) Én anno az utolsó léghajlítót is annak gondoltam.

De! Ezek teljes mértékben hiányoznak ezekből a filmekből, és még csak nem is emiatt lesznek jók, hanem a történet, felépítés, szereplők mind jók. Még ezt is meg fogom nézni a másik kettő után (P.B. tetszett nagyon, M.A-hoz még keresek egy nem japán szinkronost). Ez is lehet jó lesz, de a ripacskodás máris egy pici mínusz, de simán lehet kellemes meglepetés. Az író(?) rajzoló(?) nagyon jó ebben.

Mindenesetre nagyon nagy meglepetés ez a Satoshi Kon maraton, azt hittem majd most fogom a fejem, hogy jóóóóó ég, ez mi. Fogtam is, csak fordítva... Hogy, miért voltam akkora hülye, hogy egy kalap alá vontam mindent?

Még egy kis bónusz: A csajos példád nem annyira tetszett a videóban, nagyon más az ízlésed, mint pl. nekem.

Murdeer3 2016.10.15. 14:40:35

A videó kedvéért megnéztem, igazából az anime mozikat nem annyira szoktam nézni, ami miatt a mai napig kicsit fáj a szívem, pl Miyazaki filmeket is emiatt tv-ből láttam inkább.Mindenesetre ennek a maratonnak hála lesz egy kis plusz motivációm ezekre a filmekre:)

Régebben is szemeztem vele, de szinopszis alapján végül nem annyira tetszett meg, hogy belevágjak.
Nagyon tetszettek a karakterek, pl az ügyeletes"yaoi" karakter itt nagyon is tetszett, pedig ezek általában idegesíteni szoktak az animékben.
Ez a keserédes hangulat ami az egészet körbeveszi pedig csak hab volt a tortán.

Na meg bizonyos zenei betétek megidézik a Fargo fő témáját. A film megnézése után rögtön ugrottam soundtracket keresni:D

Shoruba 2017.07.15. 08:09:41

Most már rendben van, csak gondolom buggolt az inda :)

Shoruba 2017.07.15. 08:09:45

Nem működik a videó.
süti beállítások módosítása