Utolsó kommentek

Baaad Movies

Sziasztok! A blogon olyan filmekről készítünk bemutató videókat, amik finoman szólva szánalmasak, illetve olyan filmeket is igyekszünk bemutatni, melyek magas színvonaluk ellenére nem kaptak elég elismerést és/vagy figyelmet ("gyöngyszemek"). Emellett találhattok cikkeket mindenféléről, de leginkább filmekkel kapcsolatban. E-mail címünk: andreee892@gmail.com

Retro Gamer csatorna

Twitter

Élménybeszámoló - Fűrész: Újra játékban

2017.10.31. 12:34 | BlackSheep89 | 1 komment

Címkék: élménybeszámoló

A bejegyzés trackback címe:

https://baaadmovies.blog.hu/api/trackback/id/tr7013120300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2017.11.01. 18:50:11

A Fűrész filmekkel az a gond, hogy egy idő után tényleg annyira rámentek a Gore-ra, hogy elfelejtették, hogy egyáltalán miről is szólt, hanem a sztoriról. Éppen ezért a készítők tudatosan határozták el, hogy a mostani film elsősorban nem a Gore-ról fog szólni, hanem a rejtélyről, ami egy hatalmas hiba volt, mert minden egyes részletbe belelehetne kötni, annyira logikátlan az egész. Egyébként azt szerintem nem említetted meg BlackSheep, hogy az operatőri munka meglepően jó volt, nem volt a korábbi filmekre jellemző idegesítő kamera rángások, felvétel gyorsítások és lapos operatőri munka. A filmnek volt egy nagyon jó kinézete, a színészek pedig természetesen idegesítőek voltak, azonban a többi epizód (3-4-5-6-7) karakterei és színészeihez képest az itt lévő karakterek közel nem voltak annyira idegesítőek, csak bénák és felejthetőek.
Az is tetszett, hogy a játékok tényleg megnyerhetőek voltak, mint az első két részben! Itt ha követted a szabályokat nagy valószínűséggel túlélted a korábbi epizódokkal ellentétben, ahol kötelező volt megölnöd egy embert csak azért, hogy túlélhesd. Ez egy annyira igazságtalan és ostoba szabály volt, amit mindig is utáltam a Fűrész szériában. Itt viszont nagyobb esély volt túlélni a játékokat, ami a film idővonalát tekintve még logikus is.
Mondtad, hogy a gyilkosságok nem véresek. Nos ezzel egyetértek a vérmennyiség nagyjából az első két rész színvonalával egyenlő, a CGI pedig tényleg borzalmas volt... Azonban a későbbi részekben, főleg a 7-ben inkább röhelyesek voltak a gyilkosságok, mint félelmetesek vagy gusztustalanok. A 7. rész ilyen téren számomra konkrétan az egyik legjobb vígjáték annyira túlzásba estek technikai és történetvezetési szempontból is. Itt a kevesebb vér miatt sokkal hihetőbb és hatásosabb volt néhány csapda a számomra, nem volt gond, hogy sok újat nem mutatott, FŐLEG a film idővonalát tekintve! Az első rész ikonikus láb levágós része is azért hatásos, mert csak néhány pillanatot láthatunk belőle, de valójában inkább a karakter reakcióit láthatjuk, ami szerintem sokkal horrorisztikusabb, mint a későbbi részek bármeik gyilkossága.
Ennek ellenére Én is egy 5 pontot adtam a filmnek, mert a sztori és a karakterek nagyon érdektelen volt, teli volt logikai hülyeségekkel, főleg az aktuális csavar volt egy nagy baromság, ami pofátlanul hagyta nyitva a befejezést egy esetleges folytatás számára!
Egy vacak film volt, viszont ez volt az első Fűrész, amit moziban láthattam, ami egy újabb élmény volt, ami egy laptopképernyőn ugyan az lett volna, mint a korábbi filmeknél.
Ennek ellenére, mint mindig egy érdekes kivesézés volt! ;)
süti beállítások módosítása